Ποδηλατόδρομος-τραγωδία στην Λεμεσό

2.413 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2019)

Σχεδόν 100.000 ευρώ κόστισε αυτή η κακοτεχνία. Να το επιδιορθώσουν και να τον ξαναφτιάξουν από την αρχή αποφάσισαν στην Κύπρο.

Εξαιρετικά άσχημο είναι το μέχρι τώρα αποτέλεσμα του έργου για την δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου στην Λεμεσό της Κύπρου σε συνοικιακό οδικό δίκτυο νότια της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τις αρμόδιες Αρχές να καλούνται τώρα να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Το έργο που βλέπετε στις φωτογραφίες υλοποιήθηκε από το το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sumport, και πρέπει να σημειωθεί πως παρά την προχειρότητα του, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο πως το έργο βρίσκεται υπό κατασκευή τους τελευταίους 30 μήνες και έχει κοστίσει 100.000 ευρώ.  

Ο πρόεδρος Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού Χάρης Τρίκκης δήλωσε: «Με λύπη δηλώνω ότι η κατασκευή και η ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμου πρέπει να ματαιωθεί. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν τόσο οι δρόμοι όσο και τα πεζοδρόμια στην αρχική τους μορφή. Με ποδοσφαιρικούς όρους το όλο εγχείρημα της έλευσης ποδηλατοδρόμου επί της οδού Φραγκλίνου Ρούσβελτ και την σύνδεση του Νέου Λιμανιού με το παλιό και το κέντρο της πόλης μας, παρομοιάζει με ένα καθαρό αυτογκόλ για το Δήμο Λεμεσού που ρεζιλεύει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Υπηρεσία, όσο και ολόκληρη την πόλη

O Δήμος Λεμεσού προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση πριν τρεις μέρες: ««Ο Δήμος Λεμεσού έχει διαπιστώσει τα πρόσφατα σοβαρά λάθη στις εργασίες κατασκευής  ποδηλατοδρόμων σε συνοικιακό οδικό δίκτυο νότια της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ.
Ο Δήμος Λεμεσού, μετά από προσφορές και αφού ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ανέθεσε την υλοποίηση του έργου κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία.

Το Έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Δήμο, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από ποδηλάτες. Ο Δήμος Λεμεσού θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε τα κατασκευαστικά λάθη να αποκατασταθούν
πριν να δοθεί σε χρήση ο ποδηλατόδρομος και παράλληλα διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν γίνει, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.»

Πηγή: elemesos.com

NEO PROACE
skoda