3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πιο εύχρηστοι είναι οι παραδοσιακοί ορθογώνιου σχήματος καθώς η στερέωση γίνεται ευκολότερα, ενώ επίσης δεν εμποδίζεται στο ελάχιστο η ορατότητά μας.

Οι 5 καλύτερες θέσεις & τι λέει ο νόμος

26.847 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι πέντε καλύτερες θέσεις για να βάλεις την θήκη του κινητού σου

Εφόσον το αυτοκίνητό σας έχει μεγάλες (ποτηρο)θήκες στην κεντρική του κονσόλα, τότε είναι περισσότερο εύκολο να τοποθετηθεί εκεί μία βάση κινητού τηλεφώνου.

Εφόσον το αυτοκίνητό σας έχει μεγάλες (ποτηρο)θήκες στην κεντρική του κονσόλα, τότε είναι περισσότερο εύκολο να τοποθετηθεί εκεί μία βάση κινητού τηλεφώνου.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αφού μάθαμε τα γενικά, πάμε να εξειδικεύσουμε την πληροφορία με τις πέντε πιο ασφαλείς και βολικές θέσεις για να τοποθετηθεί η βάση ενός κινητού τηλεφώνου.
 
1) Πάνω στο παρμπρίζ
Το παρμπρίζ είναι ίσως η πιο διαδεδομένη και συχνά χρησιμοποιούμενη επιλογή τοποθέτησης για την βάση των κινητών τηλεφώνων. Με ειδική κόλλα ή με την χρήση βεντούζας η βάση μπαίνει περίπου στο ύψος των ματιών όπου έχουμε καλή ορατότητα του δρόμου και εύκολη χρήση και του κινητού.
 
2) Πάνω στο ταμπλό
Αφήνοντας το παρμπρίζ, εξίσου αγαπημένη επιλογή είναι το ταμπλό του αυτοκινήτου. Είναι πιο προσβάσιμη λόγω απόστασης για τον οδηγό, περιορίζει ελάχιστα την ορατότητα του δρόμου και είναι περισσότερο ασφαλής σε σχέση με ένα αντικείμενο πάνω στο παρμπρίζ σε πιθανότητα τροχαίου. Η έκθεση στον ζεστό ήλιο είναι ένας σημαντικός μπελάς, όπως ακριβώς συμβαίνει με την κολλημένη πάνω στο παρμπρίζ βάση.
 
3) Αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού
Για εκείνους που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τόσο πολύ τα handsfree ακουστικά αλλά βάζουν ανοιχτή ακρόαση πιο καλή λύση είναι οι αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού. Αν μάλιστα είναι οι παραδοσιακοί ορθογώνιου σχήματος η στερέωση γίνεται ευκολότερα, ενώ επίσης δεν εμποδίζεται στο ελάχιστο η ορατότητά μας. Προσοχή: μην αφήνεται το κινητό εκτεθειμένο στον κλιματισμό με ζεστό αέρα γιατί κινδυνεύει να υπερθερμανθεί και να «κολλάει».
 
4) Ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα
Εφόσον το αυτοκίνητό σας έχει μεγάλες (ποτηρο)θήκες στην κεντρική του κονσόλα, τότε είναι περισσότερο εύκολο να τοποθετηθεί εκεί μία βάση κινητού τηλεφώνου. Απλώνοντας το χέρι του ο οδηγός έχει άμεση πρόσβαση αν και «παίρνει» πιο συχνά τα μάτια του από τον δρόμο. Προσέχουμε, βέβαια, να μην είναι σε θέση που μας εμποδίζει στον λεβιέ των ταχυτήτων. Αυτήν τη θέση δεν την προτείνουμε.
 
5) Στον κεντρικό καθρέπτη
Η τοποθέτηση της συσκευής στον κεντρικό καθρέπτη διευκολύνει στο ότι ουσιαστικά κοιτάζουμε παράλληλα τον δρόμο (πίσω μας) και την οθόνη/GPS. Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα, προσφέρει μεγάλες γωνίες θέασης, απλώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πόσο καλά έχει στερεωθεί.
 
Τι λέει η ελληνική νομοθεσία
Κλείνοντας, ας δούμε τι αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας τόσο για την χρήση κινητού τηλεφώνου όσο και για τα πρόσθετα εξαρτήματα τοποθετεί κανείς σε ένα αυτοκίνητο. Πρώτα από όλα, στο άρθρο 81 του ΚΟΚ με τίτλο «Μηχανισμοί, εξαρτήματα και συσκευές οχημάτων» γίνεται αναφορά στον ανεμοθώρακα, τονίζοντας πως «Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού». Όσον αφορά την επιτρεπόμενη χρήση κινητού τηλεφώνου, ο ΚΟΚ στο άρθρο 13 «Οδηγοί» επισημαίνει πως «Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας».

Προηγούμενη

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

CORAL GAS PASXA
skoda