• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο κομμάτι της σχεδίασης, τα τρία μοντέλα που δεν ξεφεύγουν σε διαστάσεις έρχονται για να θέλξουν τον αγοραστή με τη νεανική τους παρουσία.

Το Nissan Note 1,5 dCi είναι το φθηνότερο των τριών, κοστίζοντας 14.690 ευρώ με ένα καλό επίπεδο εξοπλισμού.

Το 500L στο δρόμο δίνει και αυτό έμφαση στην άνεση, διατηρώντας παράλληλα ψηλά τη σταθερότητά του και την ενεργητική ασφάλεια.

Το Renault Captur είναι καλοζυγισμένο και ασφαλές ακόμα και σε πολύ σβέλτους ρυθμούς.

Πρακτικότητα και στιλ, σε compact διαστάσεις

40.108 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/8/2014

Χωρίς να ξεφεύγουν σε τιμή αλλά και σε διαστάσεις, τα τρία μοντέλα του θέματός μας προσφέρουν χώρους και πρακτικότητα, συνδυάζοντάς τα με ένα ξεχωριστό στIλ, που απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε μεγαλύτερους αγοραστές.

 
Όταν το ζητούμενο είναι οι πολύ καλοί χώροι και η πρακτικότητα, χωρίς οι διαστάσεις να ξεφεύγουν, τότε στην αγορά θα βρει κανείς πολλές προτάσεις compact μοντέλων, που έρχονται να παίξουν το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου, χωρίς «οικογενειακό» μέγεθος και παράλληλα «οικογενειακή» σχεδίαση. Τρία από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του είδους είναι τα αυτοκίνητα του θέματός μας, το Fiat 500L, το Nissan Note και το Renault Captur, τα οποία παρότι δεν εντάσσονται στην ίδια κατηγορία (τα δύο πρώτα είναι μικρά MPV, το Renault μικρό crossover), έρχονται με τις αρκετές ομοιότητές τους να βάλουν σε σκέψεις επιλογής τον υποψήφιο αγοραστή. 

Μοντέρνα και νεανικά
Στο κομμάτι της σχεδίασης, τα τρία μοντέλα που δεν ξεφεύγουν σε διαστάσεις (4,1 μέτρα το Note, 4,122 το Captur και 4,147 το 500L) έρχονται για να θέλξουν τον αγοραστή με τη νεανική τους παρουσία. Αρχικά, το 500L παρότι έχει το περισσότερο τετραγωνισμένο αμάξωμα, κλέβει τις εντυπώσεις με την εμπνευσμένη από το Fiat 500 ρετρο-μοντέρνα σχεδίαση. Επιπλέον αυτών, το υπερυψωμένο αμάξωμα (1,66 μέτρα συνολικό ύψος-από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία), προσδίδει στο αυτοκίνητο και μια αύρα από Crossover.

Αντίστοιχα μοντέρνα και πιο «crossover» είναι η σχεδίαση του Captur, που εφαρμόζει πολλές καμπύλες γραμμές, αλλά και χρωματικά παιχνιδίσματα (π.χ. διαφορετικό χρώμα σε αμάξωμα και οροφή). Το Note με τη σειρά του φέρει ένα ενός όγκου αμάξωμα, με αρκετές γυάλινες επιφάνειες και κάθετες κολώνες, το οποίο ενσωματώνει καθαρές γραμμές με περιορισμένες γωνίες. Ξεχωρίζει το εμπρός κοντό καπό με τα μεγάλα εμπρόσθια αιχμηρά φωτιστικά, που «δένουν» στη μάσκα και τονίζουν το δυναμισμό του σχήματος.

Fiat 500L 1,3 MTJ
+ Εμφάνιση σε αμάξωμα και εσωτερικό, πρακτικότητα-χώροι-αίσθηση ευρυχωρίας, άνεση, κατανάλωση κινητήρα
- Αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, στενά καθίσματα εμπρός, τιμή αγοράς

Nissan Note 1,5 dCi
+ Σχεδίαση, πρακτικότητα, χώροι επιβατών, κατανάλωση, άνεση ανάρτησης, τιμή, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
Σχεδίαση, πρακτικότητα, χώροι επιβατών, κατανάλωση, άνεση ανάρτησης, τιμή, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας 

Renault Captur 1,5 dCi
+ Εμφάνιση, λειτουργικότητα-πρακτικότητα, άνεση, χώροι, κατανάλωση, φρένα, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
Φινίρισμα-συναρμογή υλικών, επιδόσεις εν κινήσει