Δοκιμή Mercedes C180: Σε αφήνει με το στόμα ανοικτό!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή Mercedes C180: Σε αφήνει με το στόμα ανοικτό!

114.021 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2023)

Εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαία ποιότητα, digital εσωτερικό και προηγμένος κινητήρας συνθέτουν την καλύτερη C-Class και premium μεσαίο που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή.


Η σχεδίαση είναι με μια λέξη συναρπαστική. Η νέα C-Class συνδυάζει το δυναμισμό και την πολυτέλεια καλύτερα από ποτέ.

Η σχεδίαση είναι με μια λέξη συναρπαστική. Η νέα C-Class συνδυάζει το δυναμισμό και την πολυτέλεια καλύτερα από ποτέ.

Λαμπρό «αστέρι» 170 ίππων!

  • Με έξτρα ηλεκτροκινητήρα 20 αλόγων για δυνατές εκκινήσεις και προσπεράσεις
  • 1.500 κυβικά και χωρίς φόρο πολυτελείας
  • Έχει οθονάρα (OLED) καλύτερη και από ipad
  • Είναι πιο σπορ στο δρόμο και από 3άρα

Η νέα C-Class είναι το καλύτερο premium μεσαίο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Ή μήπως είσαι υποστηρικτής των A4 και Σειρά 3;

Ίσως οι συστάσεις για την C-Class να είναι περιττές, αφού αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Mercedes. Από το 1982 (ως σειρά 190 τότε) μέχρι και σήμερα στην 5η της γενιά έχει πουλήσει 10,5 εκατομμύρια κομμάτια και αποτελεί την εμπορική ναυαρχίδα της μάρκας από της Στουτγάρδη, μιας και ναυαρχίδα ή… καλύτερα πρεσβευτής των αξιών και της καινοτομίας της είναι αναμφίβολα η S-Class.

Σε αυτήν την γενιά λοιπόν, η C-Class δανείζεται αρκετά στοιχεία από την S-Class και ο χαρακτηρισμός της ως μικρογραφία της δεν είναι υπερβολή. Τη θυμίζει αρκετά σε εμφάνιση, στο εσωτερικό της συναντάς τεχνολογίες και οθόνες που θα βρεις και στην… Sonderklasse, ενώ η άνεση, η πολυτέλεια και η κορυφαία ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζουν και αυτό το μοντέλο της Mercedes. Μετά την πρόσφατη δοκιμή της C200 (διαβάστε αναλυτικά εδώ), δοκιμάζουμε στις επόμενες γραμμές την εισαγωγική έκδοση C180, η οποία κοστίζει 53.150 ευρώ και φορά ένα 1.500άρη κινητήρα που αποδίδει 170 άλογα.

Σπορ σιλουέτα, κορυφαία αεροδυναμική

Φαίνεται και από τις φωτογραφίες ότι η C-Class δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την S-Class, όμως εκεί που θέλουμε εμείς να σταθούμε είναι στην αίσθηση που σου βγάζει όταν την αντικρίζεις. «Ουάου, μπαμπά αυτή η Mercedes είναι πολύ σπορ, πιο σπορ και από BMW!» ήταν τα λόγια του πιο δύσκολου κριτή μας και απλά συμφωνούμε μαζί του βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου στο πέρασμά μας. Η νέα C-Class σου δίνει την αίσθηση ότι κινείται ακόμη και όταν είναι σταματημένη, στα 4,7μ. μήκους και 1,8μ. πλάτους βγάζει απίστευτο δυναμισμό και αρχοντιά, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε ότι έχει γίνει εξαιρετικός αεροδυναμικός σχεδιασμός. Μπορεί το νούμερο Cd 0,24 για τον συντελεστή οπισθέλκουσας να μην σας λέει τίποτα -δεν είστε υποχρεωμένοι άλλωστε- προσέξτε όμως τη σχεδίαση των ζαντών και θα καταλάβετε.
FORD E-TRANSIT
OPEL