Η προσθήκη παράγοντα ξήρανσης στους αερόσακους που έχουν προωθητικό με βάση το νιτρικό αμμώνιο, μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα την υγρασία.
Προβλήματα και στους νέους αερόσακους της Takata;
2.881 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2017)
Τελειωμό δεν φαίνεται πως έχει η υπόθεση των ελαττωματικών αερόσακων της Takata, καθώς νέα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι μονάδες αντικατάστασης ενδέχεται να μην είναι ασφαλείς.
autotriti team
Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται την άποψη συμβούλων και εμπειρογνωμόνων στον τομέα των εκρηκτικών υλών, η προσθήκη παράγοντα ξήρανσης στους αερόσακους που έχουν προωθητικό με βάση το νιτρικό αμμώνιο, μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα την υγρασία, η οποία είναι υπεύθυνη για την κακή λειτουργία των αρχικών αερόσακων, οι οποίοι έσκαγαν αντί να ανοίξουν κανονικά.
Έτσι καλείται να αποδείξει μέχρι το τέλος του 2019, ότι οι νέες μονάδες είναι ασφαλείς αλλιώς σε αντίθεση περίπτωση θα υπάρχουν νέες ανακλήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν και τον αριθμό των 100 εκατομμυρίων μονάδων.
Οι νέοι αερόσακοι χρησιμοποιούν ως παράγοντα ξήρανσης θειικό ασβέστιο ή ζεόλιθο με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να αναφέρει πως: «Πρέπει να αποδείξουμε την ασφάλεια τους, πιστεύουμε ότι όσοι χρησιμοποιούν ζεόλιθο είναι ασφαλέστεροι από αυτούς που χρησιμοποιούν θειικό ασβέστιο».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η κακή λειτουργία των αρχικών αερόσακων είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 17 ατόμων, αλλά καμία από τις μονάδες αντικατάστασης δεν συνδέθηκε με τραυματισμούς ή θανάτους, ωστόσο το Reuters αναφέρει ότι το πρόβλημα με τους αρχικούς αερόσακους χρειάστηκε περίπου πέντε χρόνια για να αναπτυχθεί.