• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Renault Megane E-Tech Electric: Το πρώτο μοντέλο της «επανάστασης»
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault Megane E-Tech Electric: Το πρώτο μοντέλο της «επανάστασης»

10.170 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2021)

Το όνομα Megane για πρώτη φορά τοποθετήθηκε σε ένα crossover και μάλιστα αμιγώς ηλεκτρικό, το οποίο έχοντας την ονομασία Megane E-Tech Electric, αναμένεται σε λίγο διάστημα να είναι διαθέσιμο για αγορά!

RENAULT: Αll new Renault Arkana. Hybrid by nature. Από 25.290€

Η Renault υλοποιεί το σχέδιο «Renaulution», το οποίο θέλει τη γαλλική φίρμα να εξηλεκτρίζεται προκειμένου να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον. Όπως είναι φυσικό το πλάνο αυτό συμπαρασύρει και τα προϊόντα της, με αποτέλεσμα να έχουμε για πρώτη φορά το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Megane, το οποίο ωστόσο διαφέρει από όλα τα Megane που είχαμε γνωρίσει έως και σήμερα, τόσο χάρη στο crossover αμάξωμα, όσο και από το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Βασισμένο σε περισσότερα από δέκα χρόνια τεχνογνωσίας στον σχεδιασμό, την κατασκευή, και τη συντήρηση ηλεκτρικών οχημάτων, το ολοκαίνουργιο Megane E-Tech Electric σηματοδοτεί το πρώτο μοντέλο της «ηλεκτρικής επανάστασης» της γαλλικής εταιρείας, όπως άλλωστε καταδεικνύει και το «Renaulution» (σύνθετη λέξη από το Renault και το Revolution).
 
Ποια όμως είναι τα βασικά στοιχεία που έχει το μοντέλο, που σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την κατηγορία των μικρομεσαίων της Renault; Πάμε να τα δούμε.
 

Πλατφόρμα και διαστάσεις

Η νέα γαλλική ηλεκτρική πρόταση στα crossover συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία hatchback και crossover και είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Megane eVision. Το αυτοκίνητο με βάρος 1.624 κιλά βασίζεται στην ίδια CMF-EV πλατφόρμα που βρίσκουμε και στο επίσης αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του κρατήστε πως το νέο Megane E-Tech Electric έχει μήκος 4,21 μέτρα, πλάτος 1,78 μέτρα, ύψος 1,5 μέτρα και μεταξόνιο 2,7 μέτρα, επιτρέποντας στους μηχανικούς να δημιουργήσουν μια ευρύχωρη καμπίνα σε σχέση πάντα με τις διαστάσεις τους.
 

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής με το νέο λογότυπο της μάρκας

Το Megane E-Tech είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Renault που θα φέρει το νέο λογότυπο με ρετρό «άρωμα». Εξωτερικά, η κλειστή μάσκα χαρακτηρίζεται από τους λεπτούς προβολείς και τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα «Ζ» που κατεβαίνουν μέχρι τον προφυλακτήρα. Μάλιστα, τα φώτα είναι εξοπλισμένα με αυτόματη μεγάλη σκάλα που προσαρμόζει τη δέσμη ανάλογα με το δρόμο που κινείται (κέντρο πόλης, επαρχιακός δρόμος, αυτοκινητόδρομος). Λεπτά είναι και τα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το Megane E-Tech Electric διαθέτει παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες, ξεφεύγοντας έτσι από τις κάμερες που είχαμε δει να έχουν πάρει τη θέση τους στο πρωτότυπο Megane eVision. Οι ζάντες θα έχουν διάσταση από 18 έως 20 ίντσες, ενώ οι χειρολαβές των μπροστινών θυρών είναι pop-up και των πίσω ενσωμάτωνες στις κολόνες, προκειμένου να βοηθούν με τη σειρά τους στην μεγαλύτερη αυτονομία του οχήματος.