• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

ΣΕΕΠΕ: Συγχαρητήρια στην ΑΑΔΕ

Διαβάστηκε από 1473 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/12/2019
 

Με αφορμή τη μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων της ΕΛΑΣ και της ΑΑΔΕ, ο ΣΕΕΠΕ εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει για τη μεγάλη επιτυχία σε ένα μείζον θέμα και από τα κυριότερα προβλήματα του Κλάδου, όπως αυτό της παραβατικότητας.

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συγχαίρει τη δράση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το τελευταίο διάστημα, με τη δραστηριοποίηση της ΑΑΔΕ, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου, αλλά ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες που επιτρέπουν σε επιτήδειους να συνεχίζουν ανεμπόδιστα την παραβατικότητα, με αντίκτυπο στην Εθνική Οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές τους εργαζόμενους και τις υγιείς επιχειρήσεις του Κλάδου.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν νομοθετηθεί -αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα- και παράλληλα να ενισχυθούν κατάλληλα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσουν σε ουσιαστικούς ελέγχους της αγοράς.
 
Για να ολοκληρωθούν όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού και διακίνησης των καυσίμων απαιτείται πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα, συνεργασία και καλός συντονισμός μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών, υπουργείων και ιδιωτικού τομέα, καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών. Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και γενικά της παρανομίας στην Αγορά Καυσίμων -δεν είναι υπόθεση μόνο μιας Υπηρεσίας της ΑΑΔΕ και των ικανών στελεχών της- αλλά όλης της Πολιτείας και ιδιαίτερα των αρμόδιων Υπηρεσιών και των ελεγκτικών μηχανισμών. Επιπλέον, σημαντικό είναι να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης με αναλυτική περιγραφή κάθε βήματος / έργου, τον υπεύθυνο κάθε δράσης και αυστηρό χρονοδιάγραμμα για κάθε βήμα/έργο.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Γιάννης Αληγιζάκης αναφερόμενος στη μεγάλη επιτυχία εξάρθρωσης κυκλώματος τόνισε: «Ο Σύνδεσμος συγχαίρει την αποτελεσματική επιχείρηση της ΕΛΑΣ και της ΑΑΔΕ στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στα καύσιμα. Για να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα μέτρα για την παρανομία στα καύσιμα (συστήματα εισροών / εκροών, GPS,  κλπ,) θεωρείται  απαραίτητο να οριστεί ένας Φορέας, όπως η ΑΑΔΕ, που θα έχει όλη την ευθύνη για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και ένα Στέλεχος με αποφασιστικές αρμοδιότητες, ως υπεύθυνος Συντονιστής / Διαχειριστής του όλου προγράμματος (Project Manager). Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος αξιοποίησης των δεδομένων του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων όλης της Χώρας, καθώς και η εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν ενταχθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της ΑΑΔΕ ή έχουν νομοθετηθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα και να ξεκινήσει ένας πλήρης και ολοκληρωμένος έλεγχος σε όλη την επικράτεια. Ο Σύνδεσμος παραμένει πάντα στη διάθεση της Πολιτείας και των αρμόδιων Υπηρεσιών, έχοντας υποβάλλει προτάσεις με στόχο να συμβάλει, με κάθε τρόπο, στην καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, προς όφελος των υγιών επιχειρηματιών του Κλάδου, των καταναλωτών και ιδιαιτέρα της εθνικής οικονομίας».

25 χρόνια Audi RS με R8, TT RS & RS3

Έρχεται νέο μικρό SUV από τη Lancia

Old Vs New: Hyundai i10

Δοκιμή: Nissan Qashqai 1,3 λτ. 140 PS

Η κίνηση στους δρόμους

Video: «Τέρας» που δε μασάει πουθενά

Υπάρχει ακόμη εκτός δρόμου φιλοσοφία;

Νέο «καυτό» Yaris προ των πυλών

Δοκιμή: Jeep Renegade με 180 PS

Θα πλήρωνες για αυτόματο σε μικρό;

Νέα όρια ρύπων: Όλα τα μοντέλα έως 95 γρ. CO2

Mazda Skyactiv-X: Μοτέρ βενζίνης που «καίει» σαν diesel

Video: Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

SUZUKI: Υβριδικό για οικονομία, πιο εύκολα από ποτέ!

FORDAdvertisement: Ford Kuga, από 21.375€, επιτόκιο 1% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

HONDA: Μπες πίσω από το τιμόνι όλων των μοντέλων!

SUZUKI: Δωρεάν χειμερινός έλεγχος

Δες: Τα ελαστικά της Γιουβέντους !

Σφακιανάκης επιλογές: 1.000€ επιδότηση ανταλλαγής

περισσότερα »