To SEAT Mii έχει ώριμη οδική συμπεριφορά θυμίζοντας μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To SEAT Mii έχει ώριμη οδική συμπεριφορά θυμίζοντας μεγαλύτερο αυτοκίνητο.

Στο δρόμο: Super ευέλικτο το forfour, πιο σταθερά Aygo και Μii

33.431 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2015)

Tο smart forfour ξεχωρίζει για την ευελιξία του, αφού λόγω του πίσω τοποθετημένου κινητήρα, οι εμπρός τροχοί στρίβουν σε γωνία 45ο εξασφαλίζοντας κύκλο στροφής μόλις 8,65 μ. Στο ίδιο μοτίβο έρχεται και το ελαφρύ, αλλά με εντελώς τεχνητή αίσθηση τιμόνι, το οποίο όμως είναι απαλλαγμένο από ανεπιθύμητες αντιδράσεις μιας και κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω. Η ψηλή θέση οδήγησης συνηθίζεται γρήγορα και τελικά βοηθά στην περιμετρική ορατότητα. Στις στροφές είναι εντελώς ουδέτερο, αλλά στον ανοιχτό δρόμο εμφανίζει μια μικρή ευπάθεια στον ισχυρό πλευρικό άνεμο. Το ESP διαθέτει ειδική λειτουργία και τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το SEAT Mii καταφέρνει να κρύβει πως είναι ένα μίνι θυμίζοντας μεγαλύτερο αυτοκίνητο με πολύ καλή ποιότητα κύλισης, καλό «πάτημα» και στιβαρή αίσθηση. Το τιμόνι παρέχει σωστή πληροφόρηση, ενώ η σφιχτή ανάρτηση και το μακρύ μεταξόνιο το έχουν απαλλάξει από τη νευρικότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τα κοντά αυτοκίνητα σε πλήθος οδηγικών περιστάσεων (απότομο φρενάρισμα, «κλειστή» στροφή, υψηλές ταχύτητες).
Η ευχρηστία και η ευελιξία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Toyota Aygo. Kινείται με ασφάλεια στην εθνική, ενώ όταν το πιέσεις η υποστροφή έρχεται προοδευτικά και ελέγχεται εύκολα. Τέλος, η ανάρτηση απορροφά καλά τις ανωμαλίες του δρόμου και μόνο πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες μέσα στη στροφή, ο πίσω άξονας τείνει να αποσταθεροποιηθεί. 


Κορυφαία ευελιξία στην πόλη προσφέρει το smart forfour.

Κορυφαία ευελιξία στην πόλη προσφέρει το smart forfour.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL