«Γόνιμο» είναι το ευρωπαϊκό έδαφος σχετικά με την υιοθέτηση καμερών για τον εντοπισμό χρήσης κινητών τηλεφώνων στα αυτοκίνητα.

Τα συγκεκριμένο σύστημα λοιπόν πέρασε και σε ευρωπαϊκό έδαφος, με την Ολλανδία να είναι η πρώτη χώρα που το έθεσε σε εφαρμογή.

H Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην Ευρώπη οι κάμερες για τα κινητά

4.292 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2019)

«Γόνιμο» είναι το ευρωπαϊκό έδαφος σχετικά με την υιοθέτηση καμερών για τον εντοπισμό χρήσης κινητών τηλεφώνων στα αυτοκίνητα, καθώς το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε από την Ολλανδία, οδεύει προς τη Γερμανία και βάζει σε σκέψεις τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Από την αρχή του φθινοπώρου σας είχαμε ενημερώσει για ένα μέτρο που ξεκίνησε στην μακρινή Αυστραλία με σκοπό να εντοπιστούν οι οδηγοί που κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης. Σύντομα να θυμίσουμε πως το εν λόγω σύστημα ανιχνεύει μέσω λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης αν ο οδηγός έχει και τα δύο του χέρια στο τιμόνι και στην περίπτωση που δεν το επιβεβαιώσει ενεργοποιεί τις δύο κάμερες από τις οποίες αποτελείται για να τραβήξει φωτογραφίες, μία για την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος και μία για τον οδηγό. Μάλιστα στη Νέα Νότια Ουαλία, σε διάστημα έξι μηνών εντοπίστηκαν 100.000 οδηγοί να χρησιμοποιούν το κινητό τους όσο οδηγούσαν τη στιγμή που συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
 
Τα συγκεκριμένο σύστημα λοιπόν πέρασε και σε ευρωπαϊκό έδαφος, με την Ολλανδία να είναι η πρώτη χώρα που το έθεσε σε εφαρμογή. Αρχικά μιλάμε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που όμως βρίσκεται σε πλήρη ισχύ από τον Οκτώβριο του 2019, ενώ σύμφωνα με αναφορές γερμανικών μέσων ενημέρωσης, είναι πιθανό να περάσει και στη δική τους χώρα.
 
Έτσι από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ψηφίζοντας ολοένα και αυστηρότερα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, δε θα μας φανεί περίεργο κάποια στιγμή να το δούμε σε όλη την Ευρώπη κατ` επέκταση και στη χώρα μας.

Τέλος να σημειωθεί πως στην Αυστραλία τα αποτελέσματα του εν λόγω μέτρου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας ο αριθμός των θανάτων από τροχαία μειώθηκε κατά ένα τρίτο.   

PEIRAIOS LEASING
test center