Ο 1.000άρης Boosterjet κινητήρας που εφοδιάζει το SΧ4 S-Cross αποτελεί μια από τις καλύτερες εκτελέσεις του downsizing. Eίναι ήσυχος, οικονομικός και αποδοτικός.

Κινητήρας: Βοosterjet τον λένε και είναι… jet

98.418 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2017)

Το τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο που βρίσκεται κάτω από το καπό του ανανεωμένου SX4 S-Cross, ανήκει στην οικογένεια των νέων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων με την ονομασία Boosterjet της Suzuki και αποδίδει 112 ίππους και 170 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός πείθει με την λειτουργία του αφού παρουσιάζει πολύ καλή απόκριση από χαμηλά και θετικό τράβηγμα σε όλο το φάσμα περιστροφής του, ενώ παράλληλα διακρίνεται και για την πολιτισμένη του λειτουργία, με τους κραδασμούς και το κροτάλισμα να είναι σε μειωμένα επίπεδα σε σχέση με άλλα τρικύλινδρα σύνολα. Την καλή του εικόνα έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι επιδόσεις του που είναι πολύ καλές για τα δεδομένα της κατηγορίας και του ανταγωνισμού του, κάτι που λαμβάνει περισσότερη αξία αν αναλογιστούμε ότι τα 1.000άρια είναι ελάχιστα. Το κιβώτιο των 5 σχέσεων είναι σφιχτής κλιμάκωσης (για 5άρι) με την τελευταία σχέση να είναι πιο μακριά εξυπηρετώντας έτσι και τις επιδόσεις και την κατανάλωση. Αυτή σε πραγματικές συνθήκες ανέρχεται στα 6,6 λτ./100 χλμ. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Toyota
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel