2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Citroen και προέρχονται από την ιστοσελίδα Kolesa.

Σχέδια δείχνουν το νέο Citroen C5

13.760 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2021)

Ανεξάρτητα σχέδια έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μας προσφέρουν μία πρώτη ανεπίσημη εικόνα για την εξωτερική εμφάνιση που θα έχει το νέο Citroen C5 όταν θα κάνει το ντεμπούτο του στο κοινό.


Το νέο Citroen C5 είναι ένα από τα επερχόμενα μοντέλα της γαλλικής μάρκας, η οποία μέσω του C4 έχει πλέον κάνει γνωστή την ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα που λάνσαρε και συνδυάζει στοιχεία από σεντάν και crossover μοντέλα. Οι ριζικές αλλαγές στο ντιζάιν που είδαμε για πρώτη φορά στο C4 δεν αναμένεται ωστόσο να χαρακτηρίζουν μόνο αυτό, αλλά θα υιοθετηθούν και από άλλα αυτοκίνητα, όπως «μαρτυρούν» τα σχέδια της ιστοσελίδας Kolesa, που μας δίνουν μία πρώτη γεύση για την εξωτερική εμφάνιση του νέου C5.
 
Με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δίνουν πλέον ιδιαίτερη έμφαση στην κατηγορία των crossover/SUV και στα χαρακτηριστικά που αυτά προσφέρουν, το νέο C5 θα υιοθετήσει την αυξημένη απόσταση από το έδαφος την οποία και θα συνδυάσει με στοιχεία όπως προστατευτικά πλαστικά στις καμάρες των τροχών. Ωστόσο παρατηρούμε πως το εμπρόσθιο μέρος μοιάζει ξεκάθαρα με τον πρόβολο ενός σεντάν, κάτι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν στο νέο C5 να ενώνονται οι δύο διαφορετικοί κόσμοι, των σεντάν και των crossover.
 
Η τρίτη γενιά του C5 θα κυκλοφορήσει βασιζόμενη στην ίδια πλατφόρμα EMP2 που υποστηρίζει ένα άλλο C5 που είναι προς πώληση σήμερα, το C5 Aircross. Φυσικά η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει και την ύπαρξη ηλεκτροκίνητων συστημάτων μετάδοσης κίνησης και στη προκειμένη περίπτωση ένα plug-in υβριδικό σύστημα.
 
Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει, όμως η επίσημη αποκάλυψη του νέου Citroen C5 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες πριν από την έναρξη της αγοράς του μοντέλου που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους.

SPRING CHECK MERCEDES
test center