Συγκριτικό: Hλεκτρικό 4τροχο Citroen AMI ή μεταχειρισμένο;

Συγκριτικό: Hλεκτρικό 4τροχο Citroen AMI ή μεταχειρισμένο;

7.685 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2023)

Τι θα αγόραζες στο παιδί σου; Το ηλεκτρικό 4τροχο gadget της Citroen, το AMI, ή θα έψαχνες κάποιο μεταχειρισμένο; Συγκρίνουμε τις δύο αυτές εναλλακτικές.

Citroen AMI ή μεταχειρισμένο;

Aρκετοί γονείς σκέφτονται τι όχημα θα αγοράσουν στο παιδί τους, είτε για να πηγαίνει στη σχολή του και να αποφύγει τα M.M.M είτε για άλλες καθημερινές του ανάγκες, μιας και είναι στο όριο ηλικίας… Φυσικά επειδή μιλάμε για το πρώτο αυτοκίνητο νέου οδηγού, η πλειοψηφία των γονιών στρέφεται σε πιο οικονομικές λύσεις και -επειδή κανένας γονιός δεν θέλει να έχει το άγχος της μοτοσυκλέτας-  κατά κύριο λόγο στην αγορά μεταχειρισμένου.

Ωστόσο, η αυτοκίνηση αλλάζει και νέες λύσεις κινητικότητας έρχονται στο προσκήνιο ανατρέποντας όλα όσα παραδοσιακά γνωρίζαμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Μία τέτοια επιλογή είναι το Citroen AMI (διαβάστε τη δοκιμή του), με κόστος αγοράς από 6.350 ευρώ (από 7.350 για όσους είναι άνω των 29 ετών). Σε αυτά τα χρήματα η εναλλακτική αν θέλεις μεταχειρισμένο για το παιδί σου είναι μίνι και μικρά μοντέλα 7 ετών και πάνω.

Το Citroen ΑΜΙ δεν είναι αυτοκίνητο, αλλά μεταφορικό μέσο

Το νέο Citroen AMI δεν είναι ένα ακόμα μίνι ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά μια λύση κινητικότητας για τις αστικές μεταφορές. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου από τα 16 έτη, καθώς ζυγίζει 485 κιλά και μπαίνει στην κατηγορία των ελαφρών τετράκυκλων. Με 2,41 μέτρα μήκος, 1,39 μέτρα πλάτος και 1,52 μέτρα ύψος, έχει σχεδιαστεί εξ’ ολοκλήρου βάσει των αστικών αναγκών μετακίνησης. Έτσι στο ενός όγκου αμάξωμα, οι 14άρηδες τροχοί είναι τοποθετημένοι στις άκρες για καλύτερο χειρισμό, υπάρχουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που ευνοούν την περιφερειακή ορατότητα (χρειάζεται βέβαια ένας extra κεντρικός καθρέπτης) και παράλληλα για ξεχωριστό στιλ, το Ami έχει αρκετά στοιχεία εξατομίκευσης, όπως τα καλύμματα των τροχών, τα ένθετα Airbump, το τετράγωνο φως και τα διαφορετικά αυτοκόλλητα. 


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center