Δοκιμή: Νέο Citroen AMI
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Citroen AMI

47.287 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2022)

Το Citroen AMI είναι γκάτζετ με τέσσερις ρόδες που ήρθε για να προσφέρει λύσεις στις αστικές μετακινήσεις. Με μήκος 2,4 μέτρα, αυτονομία 70 χλμ. και πλήρη φόρτιση από πρίζα σε 3 ώρες φέρνει νέα ήθη και έθιμα.

Ο λιλιπούτειος βασιλιάς της πόλης που «χαζεύουν» όλοι!

Αν μου έλεγαν να μαντέψω ποιο αυτοκίνητο πιστεύω ότι θα κάνει τον πιο πολύ κόσμο να με ρωτήσει στο δρόμο «τι και πως» σίγουρα θα απαντούσα λάθος. Γιατί σίγουρα δεν θα απαντούσα το Citroen AMI. Και όμως το λιλιπούτειο μοντέλο της Citroen στο δρόμο έκλεβε την παράσταση από πολύ πιο εντυπωσιακά μοντέλα. Έχει τη λογική του βέβαια: Οι μικρές του διαστάσεις, το παιχνιδιάρικο στιλ και η αίσθηση ενός μεγάλου παιχνιδιού ή ενός παιχνιδιού για μεγάλα παιδιά κινούν το ενδιαφέρον. Ειλικρινά φωτογραφίζοντάς το σε ένα πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, συνολικά πάνω από 20 διαφορετικά άτομα μέσα σε λίγα λεπτά είχαν να ρωτήσουν ή να σχολιάσουν κάτι.


Το νέο ΑΜΙ κάνει μπαμ από μακριά. Οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς πως το μήκος του είναι μόλις 2,41 μέτρα.

Το νέο ΑΜΙ κάνει μπαμ από μακριά. Οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς πως το μήκος του είναι μόλις 2,41 μέτρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τελικά τι είναι το AMI και γιατί μπορούν να το οδηγήσουν 16χρονοι;

Ένα ηλεκτρικό και μοντέρνο 2CV, θα απαντούσαν οι άνθρωποι της Citroen. Υπό μία πιο αφαιρετική έννοια ισχύει, ωστόσο εδώ είμαστε για ακριβολογούμε. Το ΑΜΙ λοιπόν είναι ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη, 100% ηλεκτρικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα αυτοκίνητο, θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει το ρόλο του δευτερότριτου αυτοκινήτου, ή καλύτερα να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση στα σκούτερ ή στα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα. Μάλιστα έχει την ιδιότητα πως μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα από έφηβους, αν έχουν συμπληρώσει τα 16 χρόνια (σ.σ. στην Ελλάδα, γιατί σε πολλές χώρες της Ευρώπης επιτρέπεται από τα 14). Βέβαια με 6.900 ευρώ με επιδότηση λίγοι 16χρονοι θα μπορούν να το αποκτήσουν, ωστόσο αρκετοί θα θελήσουν να το νοικιάσουν για να κάνουν βόλτες στα νησιά. Επίσης, πολλοί γονείς θα το δουν θετικότερα για τα παιδιά τους, προκειμένου αυτά να μην «καβαλήσουν» κάποιο δίτροχο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw