Bridgestone All Season παλιό Vs καινούργιο: Τι άλλο πρέπει να ξέρω;
2 Φωτογραφίες »

Bridgestone All Season παλιό Vs καινούργιο: Τι άλλο πρέπει να ξέρω;

72.041 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2024)

Το νέο Turanza All Season 6 κρατάει 3,5 χλμ./ώρα καλύτερα & είναι πιο ισορροπημένο από στεγνό σε βρεγμένο


Φρενάρισμα στο βρεγμένο: All Season της Bridgestone Vs Μέσος όρος στα All Season λάστιχα
2 Φωτογραφίες »

Φρενάρισμα στο βρεγμένο: All Season της Bridgestone Vs Μέσος όρος στα All Season λάστιχα

Ας δούμε και κάποια άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα ανάμεσα στα 17άρια All Season λάστιχα της Bridgestone. Αναφέραμε πως στο φρενάρισμα στο βρεγμένο κερδίζει το «παλιό» Weather Control A005 EVO. Από την άλλη πλευρά, το νέο Turanza All Season 6 κερδίζει στο κράτημα (αποφεύγει εμπόδιο στα 73,8 χλμ./ώρα), έχοντας την καλύτερη στο AutoΤρίτη Test Center επίδοση στην γκάμα των ελαστικών 4 εποχών. Στον αντίποδα, το προηγούμενο Weather Control A005 EVO ολοκλήρωσε τη διαδικασία με 70,3 χλμ./ώρα, 3,5 χλμ./ώρα χειρότερα αλλά και χειρότερα από τα περισσότερα θερινά (κανονικά) λάστιχα.

Αναλύοντας λίγο περισσότερο το κράτημα των δύο ελαστικών, πρέπει να τονίσουμε πως το καινούργιο Turanza All Season 6 έχει πιο ισορροπημένη συμπεριφορά, από στεγνό σε βρεγμένο. Και τα δύο λάστιχα στρίβουν στο στεγνό γύρω στα 78 χλμ./ώρα. Αυτό σημαίνει πως όταν βρέχει το νέο Turanza All Season 6 «χάνει» σε κράτημα 4,5 χλμ./ώρα, ενώ με το παλιό Weather Control A005 EVO πρέπει να μειώσεις ταχύτητα σχεδόν 8 χλμ./ώρα για να παραμείνει εντός πορείας σε έναν απότομο ελιγμό.

Ισοπαλία στο φρενάρισμα στο στεγνό

Όσον αφορά το φρενάρισμα στο στεγνό, καλύτερο στα σημεία αποδείχθηκε το Turanza All Season. Το νέο λάστιχο 4 εποχών «κοκκάλωσε» από τα 100 χλμ./ώρα στα 38,77 μέτρα (2η καλύτερη επίδοση στα All Season). Σχεδόν 50 πόντους παραπάνω χρειάστηκε για να ακινητοποιηθεί το Weather Control A005 EVO (39,12 μέτρα), που έρχεται στην 3η θέση (στα All Season).
Το «παλιό» Weather Control A005 EVO κάνει 20% περισσότερη φασαρία στο δρόμο
Τέλος, να πούμε δύο λόγια και για την ετικέτα που έχει το κάθε λάστιχο. Καταρχάς, έχουν ίδιο δείκτη φορτίου-ταχύτητας (98W), άρα μπορούν να αντέξουν φορτίο έως 3.000 κιλά και να υποστηρίξουν ταχύτητα 270 χλμ./ώρα. Επίσης έχουν ένδειξη M+S (Mud and Snow), που σημαίνει ότι μπορούν να πάνε στο χιόνι μέχρι 10 εκ., δίχως να υποχρεώνεσαι να κουβαλάς αλυσίδες.
 
Η τελευταία ένδειξη που βλέπουμε στο πέλμα τους είναι τα XL πλαϊνά, που σημαίνει ότι φέρουν σύνθεση από πιο σκληρό καουτσούκ. Αυτό το χαρακτηριστικό εξυπηρετεί την πιο off-road οδήγηση, όμως «κόβει» πόντους άνεσης. Ένα πιο σκληρό ελαστικό «κοπανά» περισσότερο στο δρόμο. Στη συγκεκριμένη σύγκριση, το Bridgestone Weather Control A005 EVO κάνει 10% περισσότερη φασαρία (71 dB), με το νέο Turanza All Season 6 είναι πιο βολικό και άνετο, πάντοτε με τον αστερίσκο της All Season «φύσης» του.
 

Σελίδα 1Τα All Season λάστιχα της Bridgestone κρατάνε & φρενάρουν σαν θερινά
Σελίδα 2Bridgestone All Season παλιό Vs καινούργιο: Τι άλλο πρέπει να ξέρω;
Σελίδα 3Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να αγοράζετε λάστιχα που σας καλύπτουν
POIA VREDESTEIN AGORAZO
OPEL