Skytown 125: GT scooter από την Kymco με μόνο 2.645 ευρώ

27.173 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2024)
Skytown 125: GT scooter από την Kymco με μόνο 2.645 ευρώ
2 Φωτογραφίες »

- Νέος ισχυρός, πιο οικολογικός κινητήρας 11 ίππων.
- Μεγάλο ρεζερβουάρ και χώρος κάτω από τη σέλα.
- Φωτισμός LED, οθόνη LCD, θύρα USB και στάνταρ βαλίτσα. -
- Φουτουριστικός, κομψός σχεδιασμός με μόνο 2.645 ευρώ.

Νέος ισχυρός, πιο οικολογικός κινητήρας 11 ίππων

Η Kymco ανανέωσε το Skytown 125, την GT πρότασή της στα 125cc Scooter. Συγκεκριμένα, το εφοδίασε με έναν νέο, μονοκύλινδρο κινητήρα 125cc, ο οποίος πλέον εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του Euro 5+ και αποδίδει 11 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 9,8 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Η αναβάθμιση κάνει τον κινητήρα πιο οικολογικό, καθώς πετυχαίνει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και χαμηλότερη κατανάλωση (μέσω ενός νέου ασύμμετρου επικεφαλής εκκεντροφόρου) και η βελτίωση του συστήματος ψύξης κάνει τον κινητήρα πιο αξιόπιστο σε μακροχρόνιο επίπεδο.

Μεγάλο ρεζερβουάρ και χώρος κάτω από τη σέλα

Πέρα από τον κινητήρα, η Kymco έκανε αλλαγές και στο πλαίσιο, βελτιώνοντας την ισορροπία μεταξύ ακαμψίας και ελαστικότητας και βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την οδηγική συμπεριφορά του scooter. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και διπλά αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης πίσω, ενώ το σταμάτημα του Skytown 125 αναλαμβάνουν δύο μεγάλα δισκόφρενα (ένα εμπρός και ένα πίσω), με διπίστονες δαγκάνες, ενώ την διαδικασία επιβλέπει το σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS). Το ντεπόζιτο έχει χωρητικότητα 7 λίτρων, κάτι που χαρίζει αυτονομία άνω των 250 χιλιομέτρων στο Skytown 125, ενώ ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα Full Face κράνος και μικροαντικείμενα του αναβάτη.

Φωτισμός LED, οθόνη LCD, θύρα USB και στάνταρ βαλίτσα

Η τάση στα Scooter 125 είναι πλέον αυτά να εξοπλίζονται όλο και περισσότερο, καθώς δεν αποτελούν πλέον απλά Entry Level οχήματα, αλλά λύσεις για την κίνηση της πόλης  σε καθημερινό επίπεδο. Φυσικά η Kymco συμμετέχει σε αυτό και έτσι το νέο Skytown 125 έχει φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, καθώς και έξυπνη κλειδαριά με αντικλεπτική προστασία. Πέρα από το μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, ο αναβάτης μπορεί να βασιστεί και σε δύο χώρους αποθήκευσης στην ποδιά (ένα ανοικτό και ένα κλειστό ντουλαπάκι) και στην βαλίτσα που περιέχεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ παρούσα είναι και η θύρα USB. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται και η οθόνη LCD που αναλαμβάνει την πληροφόρηση του αναβάτη, καθώς και το κεντρικό σταντ.

Φουτουριστικός, κομψός σχεδιασμός με μόνο 2.645 ευρώ

Η σχεδίαση του Skytown 125 αντανακλά έναν δυναμικό και μοντέρνο χαρακτήρα, με επιθετικές γωνίες, ενώ στο πάνω μέρος δεσπόζει η μεγάλη ζελατίνα, που προστατεύει τον αναβάτη από τον αέρα. Οι τροχοί ακολουθούν τα πρότυπα των GT Scooter, και έχουν διάμετρο 14” μπροστά και 13” πίσω, με τα ελαστικά που τους ντύνουν να είναι διαστάσεων 110/70 και 130/70 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Το βάρος κρατιέται χαμηλά, καθώς η ζυγαριά σταματάει στα 117,5 κιλά, ενώ η Kymco πέρα από το βάρος κράτησε και την τιμή σε λογικότατα πλαίσια, καθώς το Skytown 125 κοστίζει μόλις 2.645 ευρώ.

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
test center