• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Tα ηλεκτροκίνητα ξεπέρασαν το diesel σε πωλήσεις

3.277 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/10/2020

Μήνας ορόσημο ήταν ο περασμένος Σεπτέμβριος για την αυτοκίνηση καθώς για πρώτη φορά, ηλεκτρικά, Plug-in υβριδικά και υβριδικά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα πετρελαιοκίνητα στην κραταιά αγορά της Ευρώπης!


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!


O Σεπτέμβριος ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, ο πρώτος μήνας στην ιστορία της αυτοκίνησης που τα ηλεκτρικά, τα Plug-in υβριδικά και τα υβριδικά μοντέλα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα πετρελαιοκίνητα στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα δεδομένα που ήρθαν στο φως δείχνουν πως οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σημείωσαν διψήφια πτώση του ποσοστού τους σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον περασμένο μήνα, τα αυτοκίνητα με μοτέρ βενζίνης αποτέλεσαν το 47% των συνολικών πωλήσεων (59% το 2019) ενώ τα πετρελαιοκίνητα περιορίστηκαν κάτω από 25%. Αντίθετα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών, Plug-in υβριδικών και υβριδικών μοντέλων πέρασαν για πρώτη φορά το 25%, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό τους σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η πορεία των πωλήσεων για τα αυτοκίνητα βενζίνης, πετρελαίου και της ηλεκτροκίνησης: 


Ο ειδικός αναλυτής της JATO Dynamics, κ. Felipe Munoz δήλωσε πως «αν και η αύξηση αυτή οφείλετε στα κίνητρα και τις επιδοτήσεις των κυβερνήσεων, το κοινό είναι τώρα πιο έτοιμο να προσαρμοστεί σε αυτές τις νέες τεχνολογίες».

Η Τοyota βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις μάρκες που πωλούν τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, το Volkswagen Group πάντως σημειώνει ραγδαία αύξηση πωλήσεων καταφέρνοντας να πουλήσει 40.300 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Για ακόμη ένα μήνα, τα SUV σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις αφού τουλάχιστον 4/10 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν αφορούσαν αυτήν την κατηγορία, με τα μικρά και τα μικρομεσαία να ακολουθούν. Πρώτο σε πωλήσεις πάντως ήταν το περασμένο μήνα το VW Golf, με το Opel Corsa να ακολουθεί στην δεύτερη θέση και το Renault Clio στην τρίτη.

Oι πωλήσεις αυτοκινήτων ανα κατηγορία και ανά μοντέλο: