Κάψανε λιγότερο από diesel
Ποια είναι τα ασφαλέστερα μικρά
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια είναι τα ασφαλέστερα μικρά

16.916 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Δείτε τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας που ξεχώρισαν στα crash test του Euro NCAP, όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια που προσφέρουν στους ενήλικους, αλλά και πως τα πήγαν στις υπόλοιπες κατηγορίες. Οι αλλαγές στις δοκιμές που κάνουν... 7 τα μοντέλα στο ΤOP 5 μας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η κατηγορία των μικρών μοντέλων εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα στην ελληνική αγορά. Συνεπώς η ασφάλεια είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς για τους υποψήφιους αγοραστές, καθώς θα πρέπει να φροντίσουν να μεταφέρουν εαυτόν και υπολοίπους με όσο το δυνατόν λιγότερο κίνδυνο. Άλλωστε η ασφάλεια είναι ο τομέας στον οποίο επενδύθηκαν μεγάλα ποσά και αμέτρητες ώρες έρευνας τις τελευταίες δεκαετίες.

Αρμόδιος φορέας για να αξιολογήσει την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα είναι ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP (Εuropean New Car Assessment Programme), ο οποίος εξετάζει κάθε αυτοκίνητο μέσα από συγκεκριμένες δοκιμασίες από τις οποίες προκύπτει τόσο η αναλυτική βαθμολογία, όσο και τα γνωστά σε όλους μας αστέρια ασφαλείας. 

Πιο αυστηρά τα τεστ από το προηγούμενο έτος
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο EuroNCAP συνεχώς αυξάνει το βαθμό δυσκολίας των δοκιμών του, με την τελευταία αλλαγή να λαμβάνει χώρα προς το τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Το νέο μοντέλο δοκιμών περιλαμβάνει το ολοκαίνουργιο τεστ μετωπικής σύγκρουσης, το οποίο αντικαθιστά αυτό που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν από τον οργανισμό από τότε που ξεκίνησε το 1997. Ο νέος τρόπος δοκιμής αξιολογεί την προστασία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο στους επιβάτες του καθώς και τους κινδύνους που θέτει για το αυτοκίνητο με το οποίο έχει συγκρουστεί. Σαφέστατα ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας και συνεπώς δεν μπορούν να συγκριθούν τα αποτελεσμένα με μοντέλα που δοκιμάστηκαν με τον πρότερο τρόπο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα δύο νέα μοντέλα που έχουν ξεχωρίσει με τη νέα μέθοδο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
EGGYHSEIS
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel