Audi Q2

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2016

Εξωτερική 9
Εσωτερική 8
Χώροι 8
Ποιότητα 10

Ένα εκ των βασικότερων μοντέλων της έκθεσης και το βασικότερο στο περίπτερο της Audi είναι το νέο Audi Q2. Το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα έχει μήκος 4,19 μ. και πλάτος 1,79 μ., ενώ το μεταξόνιό του έχει μήκος 2,6μ. και το ύψος του είναι 1,51 μ. Το Q2 είναι όμορφο σχεδιαστικά εκφράζοντας δυναμισμό και νεανικό χαρακτήρα μέσω της μυώδους σχεδίασής του και των λεπτομερειών του. Στο εμπρός μέρος η δυναμική τονίζεται από τις μεγάλες εισαγωγές αέρα του προφυλακτήρα και τα στενά φωτιστικά σώματα με LED στοιχεία, ενώ η ευμεγέθης μάσκα προσδίδει κύρος και επιβλητικότητα στο μικρό αμάξωμα. 

Κύρια χαρακτηριστικά στα πλαϊνά του Q2 αποτελούν οι φουσκωμένοι θόλοι των πίσω τροχών και η σχεδίαση της πίσω κολώνας, που τονίζουν τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Το πίσω μέρος είναι και εκείνο καλαίσθητο με όμορφης τετράγωνης σχεδίασης φωτιστικά σώματα. 

Το εσωτερικό του Audi Q2 παρουσιάζει όμορφο διάκοσμο με στοιχεία από το Α1 και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, ενώ διακρίνεται για τα κορυφαία επίπεδα ποιότητας και φινιρίσματος που επιδεικνύει. Οι χώροι είναι μέτριοι για τους επιβάτες, με τον χώρο αποσκευών να έχει όγκο 405 λίτρα.

Όσον αφορά τα μοτέρ του, κατά το λανσάρισμά του το Q2 θα είναι διαθέσιμο με έξι κινητήρες. Ο 1,0 λτ. TFSI και ο 1.6 λτ. TDI θα αποδίδουν 116 ίππους, ενώ ο 1,4 λτ. TFSI CoD και ο βασικός 2,0 λτ. TDI 150 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκονται τα 2λιτρα σύνολα TFSI με 190 ίππους. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις θα είναι οι μόνες που θα διατίθενται και σε συνδυασμό με τετρακίνηση quattro, τουλάχιστον κατά το λανσάρισμα.

 
  • Jalisco

    Το γνωμικό "κάθε πέρυσι και καλύτερα" ταιριάζει γάντι στο σχεδιασμό των μοντέλων της ΣΕΑΤ.....

      4
  • giorgos alfa75 america

    Nομιζω οτι ξεχασατε να αναφερεται, οτι παρουσιαζονται και οι απλες εκδοσεις της Alfa Romeo Giulia!

      3
    • autotriti

      Απάντηση: Το άρθρο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μοντέλα. Στην Giulietta αναφέρουμε και τις υπόλοιπες εκδόσεις.

        1
  • iordanis

    το audi q2 απο πισω κλασσικο vw polo και απο μπροστα κλασσικο audi a2.τιποτα αλλο δεν προσφερουν πλεον.

      2
  • Tsiman

    Ωραίο το CIVIC, αλλά ποιος ξέρει τι τιμή θα του βάλει ο Σαρακάκης; Στα τελευταία μοντέλα βλέπουμε μεγάλη διαφορά στις τιμές Ελλάδος με υπόλοιπης Ευρώπης, χωρίς να δικαιολογούνται από την φορολογία μας.