Τέλος η παραγωγή του Citroen C1

Τέλος η παραγωγή του Citroen C1

3.022 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2022)

H γαλλική φίρμα ανακοίνωσε πως η παραγωγή του C1 σταμάτησε και πως δεν θα φέρει ούτε κάποιον αντικαταστάτη στη μίνι κατηγορία.

Τέλος η παραγωγή για το C1

Η Citroen ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή του C1, μετά από μια παρουσία 17 ετών. Το μοντέλο έχει πουλήσει περίπου 1.200.000 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι λόγοι που έφεραν το τέλος του C1

Σύμφωνα με τη μάρκα, η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας «των νέων προκλήσεων στην κινητικότητα» που έχει να αντιμετωπίσει πλέον η μίνι κατηγορία, «τη μεγάλη μεταβολή της κινητικότητας μέσα στην πόλη και «τη μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας». Η αλήθεια πάντως είναι πως τα αυστηρά όρια στις εκπομπές ρύπων και τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας που πρέπει να έχουν τα καινούρια αυτοκίνητο, δεν επιτρέπουν στις εταιρείες να προσφέρουν προσιτά μοντέλα με θερμικούς κινητήρες στη μίνι κατηγορία.

17 χρόνια στην παραγωγή

Το πρώτης γενιάς Citroen C1 λανσαρίστηκε το 2005 και αποτέλεσε το αδελφάκι των Peugeot 108 και Toyota Aygo, αφού μοιράζοντας το ίδιο δάπεδο, κινητήρα και εσωτερικό. Έπειτα ήρθαν δύο ανανεώσεις το 2009 και το 2012, πριν έρθει η επόμενη γενιά το 2014. Το 2018, το PSA Group και η Toyota ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν να παράγουν μαζί τα μοντέλα τους στο εργοστάσιο του Kolin, κάτι που ουσιαστικά σήμανε το τέλος τoυ C1. Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
OPEL