Το γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο μπορεί πλέον να τοποθετηθεί μαζί με την αφρόκρεμα της κατηγορίας.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο μπορεί πλέον να τοποθετηθεί μαζί με την αφρόκρεμα της κατηγορίας.

Test: 308 1,6 ΒlueHDi

69.255 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2016)

Η τρέχουσα γενιά του Peugeot 308 κάνει κούρσα προς την κορυφή της κατηγορίας, την οποία φέρνει ακόμη πιο κοντά ο «καθαρός» 1,6 BlueHDi και το νέο 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Στα γρήγορα: • Κοστίζει 24.070 ευρώ• Είναι 1,6 turbodiesel με 120 άλογα• Καίει 3,6 λτ./100 χλμ.+ Ποιότητα κατασκευής, κινητήρας-επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, αίσθηση τιμονιού, τεχνολογία- Τιμή, όχι αρκετοί χώροι για μικροαντικείμεναΑπό την πρώτη μας επαφή με το νέο Peugeot 308 είχαμε καταλήξει πως το γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο μπορεί πλέον να τοποθετηθεί μαζί με την αφρόκρεμα της κατηγορίας. Έκανε άλματα στην ποιότητα, άλλαξε χαρακτήρα και στράφηκε σε μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση, ενώ βασίστηκε σε μια νέα εξαιρετικά άκαμπτη, αλλά ελαφριά, πλατφόρμα (EMP2). Σήμερα δοκιμάζουμε τη έκδοση με τον νέας γενιάς πετρελαιοκινητήρα 1,6 BlueHDI των 120 ίππων (διατίθεται και με 100 ίππους), ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το νέο αυτόματο κιβώτιο EAT (Efficiency Automatic Transmission). Οι νέοι πετρελαιοκινητήρες BlueHDi συνδυάζουν το σύστημα SCR (Selective Catalytic Reduction) με το φίλτρο μικροσωματιδίων (FAP) ενισχυμένο με ειδικό πρόσθετο (Adblue). Έτσι μειώνονται κατά 90% τα βλαβερά οξείδια του αζώτου (NOx), βελτιστοποιούνται οι εκπομπές CO2 και μηδενίζονται ουσιαστικά αυτές των μικροσωματιδίων (99,9%).
Πλούσια εξοπλισμένοΓια να αποκτήσει κανείς την αυτόματη 1,6 ΒlueHDΙ έκδοση του 308 θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 24.070 ευρώ για την έκδοση Active, που είναι και η βασική. Η τιμή αυτή είναι με απόσυρση και συνοδεύεται από το πρόγραμμα 4x4 της Peugeot (4 χρόνια άτοκα, 4 χρόνια εγγύηση, 4 χρόνια οδική βοήθεια και 4 χρόνια δωρεάν service). Η πληρότητα του εξοπλισμού συνδυάζει ηλεκτρικές ευκολίες, αυτοματισμούς, στοιχεία πολυτέλειας και υψηλή τεχνολογία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center