Ο 1,6 TDI των 110 ίππων εξασφαλίζει ικανοποιητικές επιδόσεις. Η κατανάλωση των 6,3 λτ./100 χλμ. στην πράξη κρίνεται λογική δεδομένου του όγκου του αυτοκινήτου.

Κινητήρας: Οικονομικός, για τον όγκο του

35.183 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/1/2016

Κάτω από το καπό του Touran της δοκιμής βρίσκεται ο 1,6 TDI της Volkswagen στην τελευταία έκδοση του, δηλαδή με τα 110 άλογα και τα 250 Nm ροπής. Ο εν λόγω κινητήρας τραβάει αρκετά καλά από χαμηλά και εξασφαλίζει ικανοποιητικές επιδόσεις, εφόσον η μέγιστη ροπή έρχεται στις 1.700 περίπου στροφές ανά λεπτό, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,5 δλ. (11,9 δλ. το επίσημο νούμερο). Αναφορικά με την κατανάλωση, η Volkswagen δηλώνει 4,4 λτ./100 χλμ., ωστόσο στην πράξη υπολογίστε περίπου στα 6,3 λτ./100 χλμ., νούμερο που είναι πάλι ικανοποιητικό όσον αφορά στον όγκο και βάρος του οχήματος. Τέλος, σχετικά καλή επίδοση είχε το μοντέλο και στις μετρήσεις κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο, αφού με 5,0 λτ./100 χλμ. είχε ταχύτητα 124 χλμ./ώρα. Όμως, όπως θα δείτε και στην καμπύλη κατανάλωσης, από εκεί και πάνω η κατανάλωση ανεβαίνει λίγο απότομα κάτι που οφείλεται στην μεγάλη μετωπική επιφάνεια του μοντέλου. 

 
  • Θανασης

    Που πήγανε τα σχόλια;σε ποιον δεν άρεσαν;συγχαρητήρια

      5
  • Νικόλαος Τσουκαλάς

    Εδώ άφησαν την ανάρτηση (σου λέει θα κοπανάει με τόσο φορτίο και άντε μετά να βάζεις αεραναρτήσεις και ενισχυτικά ελατήρια). Όσον αφορά τα σχόλια, είναι ίδιον της φυλής μας η "χουντίζουσα" συμπεριφορά και το δόγμα να του ψοφήσει του δίπλα. BTW, για να έχεις αυτά που προσφέρει το εν λόγω ΚΟΥΤΙ, αγοράζεις ένα pickup, του βάζεις το κάλυμα καρότσας, αν είναι το NP 300 του βάζεις και πρόσθετα ελατηριάκια για να μην κάθεται η πίσω αναρτησούλα και γράφεις τα "μπλε" ΚΟΥΤΙΑ εκεί που δεν πιάνει... Ευχαριαστώ.

      2