Test παιδικών καθισμάτων: Ποιο είναι το καλύτερο & για ποιες ηλικίες;

Test παιδικών καθισμάτων: Ποιο είναι το καλύτερο & για ποιες ηλικίες;

14.444 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2023)

Πώς μπορώ να καταλάβω ποιο κάθισμα είναι κατάλληλο για το παιδί μου και ποιο είναι το καλύτερο ανά κατηγορία; Σε διεθνές Mega Test του ADAC αξιολογήθηκαν 20 παιδικά καθίσματα που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά. Ποια είναι τα ασφαλέστερα;

Υποχρεωτικά μέχρι την ηλικία των 12 - όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Σύμφωνα με το άρθρο 33 (παρ. 2), του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, δηλαδή παιδικά καθίσματα, για την μεταφορά ανήλικων επιβατών μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο από 80€.

Έχει όμως σημασία αυτό, δηλαδή τα 80 ευρώ, όταν μιλάμε για την Ασφάλεια (με Α κεφαλαίο) των παιδιών μας; Προφανώς και ΟΧΙ! Δεν το συζητάμε, ούτε θα καθίσουμε να λαϊκίσουμε με το τι έχουν δει τα μάτια μας, τα παιδιά πρέπει να κάθονται στα παιδικά καθίσματα..

Στην ειδική ενότητα του autotriti.gr εδώ ακριβώς θα βρεις τα πάντα: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν την αγορά, που πρέπει να κοιτάει το παιδικό κάθισμα, τις κατηγορίες των παιδικών καθισμάτων (σ.σ. σημειωτέον υπάρχουν οι 5 κατηγορίες σύμφωνα με το βάρος, όμως καλύτερα να κοιτάτε την νέα ετικέτα i-Size που πάει σύμφωνα με το ύψος) και τέλος τεστ παιδικών καθισμάτων και ποιο είναι το πιο ασφαλές για τα μονάκριβα παιδιά σας.

Παρακάτω λοιπόν φιλοξενούμε ένα ακόμη τεστ παιδικών καθισμάτων, το οποίο έγινε από τον ADAC και αφορά 20 παιδικά καθίσματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto