Τι σημαίνουν οι ονομασίες των μοντέλων Lexus
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι σημαίνουν οι ονομασίες των μοντέλων Lexus

19.986 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2022)

Από το CT έως το UX, η ιαπωνική μάρκα πολυτελείας αποκαλύπτει το πραγματικό νόημα πίσω από αυτά τα γράμματα

Τι σημαίνουν τα αρχικά των μοντέλων Lexus

Τα ονόματα μοντέλων αυτοκινήτων είναι σημαντικά για τις εταιρείες αυτοκινήτων, επειδή παρέχουν ταυτότητα στα προϊόντα τους. Ενώ ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λέξεις (ή μερικές φορές φράσεις) ως ονόματα μοντέλων, άλλες, όπως η Lexus, προτιμούν να χρησιμοποιούν γράμματα για να αντιπροσωπεύουν τη λογική πίσω από κάθε αυτοκίνητό τους.

Η ιαπωνική premium φίρμα λοιπόν αποκάλυψε το πραγματικό νόημα πίσω από τα αρχικά των μοντέλων της. Πάμε λοιπόν αν τα δούμε:

Τα σεντάν και πρώτα crossover της

Lexus CT: Η ιαπωνική μάρκα ονόμασε το πεντάθυρο χάτσμπακ της Lexus CT, που σημαίνει Creative Touring. Σύμφωνα με τη Lexus, το Creative χρησιμοποιήθηκε καθώς το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ενώ το Touring χρησιμοποιήθηκε για να αντικρούσει τον μύθο ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα σήμαιναν θυσία αποσκευών και χώρου επιβατών.
 
Lexus ES: Το Lexus ES κυκλοφόρησε δίπλα-δίπλα με το LS. Το ES σημαίνει Executive Sedan, δηλαδή μικρότερη έκδοση του κορυφαίου μοντέλου.

Lexus GS: Ακολουθώντας τα βήματα του Lexus ΕS στη χρήση του Sedan, το GS σημαίνει Grand Sedan, είναι το μεσαίο μοντέλο της φίρμας.

Lexus GX: Grand Crossover. Ακριβώς όπως το GS, το GX είναι το μεσαίο «παιδί» στη σειρά crossover/SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Lexus IS: Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι το S στο Lexus IS σημαίνει Sedan, στην πραγματικότητα δεν είναι. Το IS σημαίνει Intelligent Sports. Το μοντέλο προοριζόταν να αντιπροσωπεύει τις παραδοσιακές ιδιότητες της Lexus σε ένα μικρότερο, πιο δυναμικό πακέτο για να προσελκύει τους νεότερους πελάτες.

L σημαίνει πολυτέλεια 

Lexus LC/LC C: Σκοπός του να συνδυάσει την premium προσφορά του Lexus LS σε ένα "σαγηνευτικό" κουπέ αμάξωμα, το LC ή Luxury Coupe, είναι το κορυφαίο κουπέ της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει σχεδιαστεί σε κάθε διάσταση για να προσφέρει μια πολύ ιδιαίτερη και απολαυστική οδηγική εμπειρία. Το «C» σημαίνει Convertible και αναφέρεται προφανώς στις cabrio εκδόσεις.  

Lexus LFA: Ενώ το σούπερκαρ V10 της Lexus γεννήθηκε ως το πρωτότυπο LFA που αντιπροσώπευε το Lexus Future Advance, αργότερα άλλαξε σε Lexus F-Sports Apex στη μορφή παραγωγής του. Αυτό είχε σκοπό να αντιπροσωπεύσει τη θέση του LFA ως σημείο αναφοράς της μάρκας επιδόσεων της σειράς F.
 
Lexus LS: Το κορυφαίο μοντέλο, το Lexus LS, αντιπροσωπεύει το Luxury Sedan. Ήταν το αποκορύφωμα της δουλειάς 60 σχεδιαστών, 1.400 μηχανικών, 2.300 τεχνικών και πάνω από 200 εργαζομένων υποστήριξης.
 
Lexus LX: Luxury Crossover. Καθώς το μοντέλο δεν είναι στην πραγματικότητα crossover – είναι ένα πλήρες SUV που βασίζεται στο Toyota Land Cruiser – ορισμένοι εισαγωγείς χρησιμοποιούν το Luxury Four Wheel Drive για να αναπαραστήσουν τα γράμματα.

F μνευσμένο από πίστα και το X των Crossover 

Lexus NX: Το Lexus NX, το οποίο σημαίνει Nimble Crossover, ονομάστηκε έτσι για να αντιπροσωπεύει το μικρότερο μέγεθος, που είναι ιδανικό για να συνδυάσει αστικές και επαρχιακές διαδρομές.

Lexus RC/RC F: Το Lexus RC, ή Radical Coupe, σχεδιάστηκε για να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό βενζινοηλεκτρικό. Το επίθημα F αντιπροσωπεύει μοντέλα υψηλών επιδόσεων στη σειρά Lexus – που χρησιμοποιείται σε σχέση με το Fuji Speedway στην Ιαπωνία, όπου πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες ώρες δοκιμών στο RC F.

Lexus RX/RX L: Το Radiant Crossover, ή το Lexus RX, αντιπροσωπεύει το οραματισμένο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν κυκλοφόρησε στις αρχές της νέας χιλιετίας. Το επίθημα L χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις μεγαλύτερες, επταθέσιες εκδόσεις.

Lexus SC: Το Lexus SC ή Sports Coupe, ταιριάζει στη μεσαία αγορά πολυτελών κουπέ.
 
Lexus UX: Το Lexus UX είναι το μικρότερο στη σειρά crossover της μάρκας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει ένα πραγματικό compact πολυτελές crossover. Το UX σημαίνει Urban Crossover, «με στόχο να ενσαρκώσει ένα στυλ ελεύθερου πνεύματος που θα άρεσε στους σύγχρονους αστικά εξερευνητές», σύμφωνα με τη Lexus.
 


Το Lexus UX σημαίνει Urban Crossover και είναι το μικρότερο στη σειρά crossover της μάρκας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει ένα πραγματικό compact πολυτελές crossover.

Το Lexus UX σημαίνει Urban Crossover και είναι το μικρότερο στη σειρά crossover της μάρκας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει ένα πραγματικό compact πολυτελές crossover.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

DEH PASXA
test center