Τιμές Service Opel vs Volkswagen: Ντέρμπι
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τιμές Service Opel vs Volkswagen: Ντέρμπι

13.468 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2023)

- Ίδιες τιμές service για VW και Opel
- Και οι δύο μάρκες 5% κάτω από το μέσο κόστος
- 5 χρόνια δωρεάν εγγύηση η Opel , 2 χρόνια η VW
- Περισσότερες digital υπηρεσίες από τη Volkswagen

Κόστος Service Opel και VW

Η Opel και η VW αποτελούν δύο δημοφιλείς μάρκες και στο ελληνικό κοινό οι οποίες ανταγωνίζονται σε όλα τα επίπεδα (πωλήσεων, πιστότητας, after sales). Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται  πολύ κοντά σε μερίδια πωλήσεων και αυτό λέει πολλά.

Στη σειρά των special συγκριτικών άρθρων που έχουμε κάνει έχουμε αναφερθεί σχετικά με το κόστος service 5 ετίας, αλλά και σχετικά με τις εγγυήσεις των νέων μοντέλων, εστιάζοντας στην κατηγορία των B-SUV.  Εκεί όπου θα συναντήσουμε το T-Roc για την VW και το Opel Crossland.

Οι πωλήσεις βέβαια συνδέονται άμεσα με το After Sales και λογικό, από τη στιγμή που αν ικανοποιήσεις τον κάτοχο, αυτός θα επιστρέψει στη μάρκα και θα φέρει και άλλους μαζί του. Γι αυτό είναι εξίσου σημαντική ο σωστός σχεδιασμός κάθε μάρκας για μία nonstopκαλή αντιμετώπιση των κατόχων αυτοκινήτων της και μετά την αγορά. Σχεδιασμός υπηρεσιών και εκπαίδευση προσωπικού που ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ και σερβίρει με ειλικρίνεια, ταχύτητα, διαφάνειακαι σωστές χρεώσεις.
 

Ίδιες τιμές service για VW και Opel, 5% κάτω από το μ.ο.

Τι ισχύει για τις χρεώσεις των δύο εταιρειών στο service; To Τ-Roc στην 5ετία έχει κόστος service 940 ευρώ, ενώ το Opel Crossland 942 ευρώ, ουσιαστικά δηλαδή έχουν ίδια τιμή, άρα ισοπαλία εδώ. Λογικές τιμές μάλιστα καθώς είναι στο μέσο όρο χρεώσεων της κατηγορίας (994 ευρώ).

Αξίζει να αναφέρουμε πως το T-Roc έχει διάστημα αλλαγής λαδιών ανά δύο χρόνια, ενώ το Crossland 1 έτος.

5 χρόνια δωρεάν εγγύηση η Opel vs 2 χρόνια η VW

Πολύ σημαντικό κομμάτι για το After Salesείναι και η εγγύηση. Οι καλύψεις της γλιτώνουν λεφτά στον κάτοχο.  Εδώ λοιπόν η Opel έχει το προβάδισμα αφού δίνει 5 χρόνια δωρεάν εγγύηση ή 75.000 χλμ. στα μηχανικά μέρη ενώ η VW δίνει 2. Ωστόσο η VW προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης για ακόμα δύο χρόνια και συνολικά 80 χιλ. χλμ. έναντι του ανάλογου αντίτιμου.  Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Opel θα «πάρει τον πόντο».

Πιο digital οι υπηρεσίες της Volkswagen

Αν κάτι έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια στο After Sales, αυτό είναι οι digital υπηρεσίες άνεσης που παρέχουν οι μάρκες στους κατόχους. Πέρα από τις απομακρυσμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης που έχει ο κάτοχος στα χέρια του, όπως π.χ. το ηλεκτρονικό ραντεβού για service, οι εταιρείες έχουν αναπτύξει ειδικές εφαρμογές, μέσω των οποίων χειρίζεστε και ελέγχετε το αυτοκίνητό σας μέσω του τηλεφώνου σας.

Εκεί η VW έχει ένα πιο διευρυμένο πεδίο υπηρεσιών, καθώς πέρα από το να ελέγχετε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας, προσφέρει έξτρα features όπως  online ειδοποίηση κλοπής, το In-Car Shopή το We Connect Webshop, για onlineαγορές συνδρομητικών υπηρεσιών ή ακόμα και επιλογή να «στείλετε» το κλειδί σας μέσω smartphoneσε κάποιον άλλο,όπως π.χ. το/τη σύζυγο.
 

SPRING SEAT
NISSAN