Χειρότερες–Καλύτερες Χρεώσεις για Service: Jeep, Suzuki, Citroen, Ford, SEAT, Skoda
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χειρότερες–Καλύτερες Χρεώσεις για Service: Jeep, Suzuki, Citroen, Ford, SEAT, Skoda

20.606 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2023)

Καλύτερες οι τιμές – χρεώσεις service 5ετίας για τα μοντέλα των Ford, SEAT &S koda. Χειρότερες σε Jeep, Suzuki και Citroen για τους κατόχους μικρών SUV. Το ρεπορτάζ μας παρουσιάζει το πόσο θα κληθείτε να πληρώσετε για service στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία κάθε μάρκας τα 5 πρώτα χρόνια που θα το χετε στην κατοχή σας.

Μικρά SUV: Top & flop εταιρείες σε τιμές service

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων εκφράζουν την ικανοποίηση ή την δυσαρέσκεια τους (για το αυτοκίνητο και για τις υπηρεσίες aftersales, της μάρκας τους) στην μεγάλη έρευνα AutoCheck 2023 του Autotriti. Μα τι γίνεται και με τις τιμές – χρεώσεις serviceτων μαρκών;

Σε αυτό το ερώτημα απαντά μία σειρά άρθρων-ρεπορτάζ μας (αρχικά για τις χρεώσεις της πρώτης 5-ετίας κατόχης ενός μοντέλου).

Προφανώς δεν αρκεί να είναι μόνο καλό το αυτοκίνητο (τα περισσότερα είναι), πρέπει  να είναι- σωστή και η εξυπηρέτηση μετά την αγορά αλλά και οι χρεώσεις (στις οικονομικά δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε πλέον). Είδαμε πως στα μικρά SUV, οι Suzuki και Jeep είναι «αλμυρές» στις χρεώσεις service τους, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Τα B-SUVπου έχουν πολύ καλές τιμές στο service τους (ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και για τα μερίδια τους στις πωλήσεις τους).
 


Οι χρεώσεις των 3 ακριβότερων και φθηνότερων B-SUV σε service 5ετίας

Οι χρεώσεις των 3 ακριβότερων και φθηνότερων B-SUV σε service 5ετίας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συγκρίνουμε τις τιμές service 18 μοντέλων

Το autotriti σε αυτή την σειρά θεμάτων-ρεπορτάζ παρουσιάζει το κόστος Service 5ετίας για όλα τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Πόσο χρεώνει κάθε εταιρεία σε σχέση με το μέσο όρο χρεώσεων της κατηγορίας τους  και πόσο σε σχέση με τις αντίστοιχες χρεώσεις του πιο οικονομικού μοντέλου της κατηγορίας.
 
Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η σωστή συντήρηση σύμφωνα με τα πρότυπα του κατασκευαστή είναι βασική προϋπόθεση για να έχει ισχύ και η εγγύηση του αυτοκινήτου, συνεπώς είναι ένα κόστος που δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια μικρά SUVέχουν το φθηνότερο και ακριβότερο service.

Ford, SEAT και Skoda έχουν τις καλύτερες χρεώσεις service

Οι TOP εταιρείες λοιπόν στο θέμα κόστους service –στα μικρά SUV- είναι η Ford, η SEAT και η Skoda. To Ford Puma έχει το μικρότερο κόστος συντήρησης για 5 χρόνια ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα με 640 ευρώ, 55,3% δηλαδή φθηνότερο από το μέσο όρο της κατηγορίας που είναι τα 995 ευρώ.

Το SEAT Aronaείναι το δεύτερο πιο οικονομικό μοντέλο  σε σέρβις με κόστος 730 ευρώ, δηλαδή 36,2% πιο οικονομικό από το μέσο όρο. Αντίστοιχα το «αδερφό» μοντέλο του το Skoda Kamiq είναι αυτό που έρχεται στην τρίτη θέση, όντας 19,8% πιο φθηνό από το μέσο όρο της κατηγορίας με τιμή 830 ευρώ για τα 5 πρώτα χρόνια.

Jeep, Suzuki και Citroen έχουν το πιο ακριβό service 5-ετίας

Ποια είναι από την άλλη τα πιο ακριβά μικρά SUV στο service; Το πιο ακριβό λοιπόν είναι το Jeep Renegade το οποίο συνολικά θα σας κοστίσει 1.320 ευρώ για την πρώτη πενταετία, παραπάνω από τα διπλάσια συγκριτικά με το Ford Puma και 25% πιο ακριβά από το μέσο όρο.
21% ακριβότερα του μέσου όρου κοστίζει το service του Suzuki Vitara, με το σύνολο να ανέρχεται στα 1.260 ευρώ, παρά 20 ευρώ δηλαδή διπλάσιο του FordPuma. Τέλος, λίγο πιο προσιτό είναι το service του CitroenC3 Aircross, το οποίο για 5 χρόνια κοστίζει 1.245 ευρώ, 20% πάνω από το μέσο όρο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
test center
test center