Το ιαπωνικό SUV με κρυψώνες που θυμίζουν το αμάξι του James Bond

6.347 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2024)
Το ιαπωνικό SUV με κρυψώνες που θυμίζουν το αμάξι του James Bond
4 Φωτογραφίες »

- Είναι το ηλεκτρικό Nissan SUV και η καμπίνα του ξεχωρίζει όσο κανενός άλλου
- Έχει κρυφή θήκη στο ταμπλό που ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά
- Ολόκληρη η κονσόλα κινείται με ένα κουμπί, σα ρομπότ!

Είναι το ηλεκτρικό Nissan SUV και η καμπίνα του ξεχωρίζει όσο κανενός άλλου

Η εμπειρία της Nissan στην ηλεκτροκίνηση είναι δεδομένη, μετά από 10 χρόνια κυκλοφορίας του LEAF. Πλέον όμως εκτός του LEAF, έχουμε ένα ακόμα μοντέλο στην ηλεκτρική γκάμα της ιαπωνικής φίρμας, το Ariya, το οποίο δοκιμάσαμε προσφάτως. Πρόκειται για το ηλεκτρικό «ξαδερφάκι» του Qashqai, μιας και ανήκει στην ίδια κατηγορία των οικογενειακών SUV.Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μπαταρίας (63 & 91 kWh) και ως 2κίνητο ή 4κίνητο, το SUV της Nissan ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την τεχνολογία (και) εντός της καμπίνας και τους κορυφαίους χώρους.
 

Έχει κρυφή θήκη στο ταμπλό που ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά

Μπαίνοντας στο Ariya σίγουρα θα εντυπωσιαστείς με την α λα Audi ποιότητα της καμπίνας, όμως αυτό που σε «χαζεύει» είναι οι κρυφοί χώροι-«γκατζετάκια». Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική κονσόλα, πίσω από τον ιδιαίτερο επιλογέα, υπάρχουν διάφορα κουμπιά, για το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το e-pedal, την επιλογή των οδηγικών προφίλ και ένας ακόμα. Ο συγκεκριμένος διακόπτης ανοιγοκλείνει μια πραγματικά κρυφή «καταπακτή» στο κάτω μέρος του ταμπλό, που χρησιμεύει ως θήκη για μικροαντικείμενα ή τιμαλφή, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. 
 


Τα κουμπιά στο πάνω μέρος της κονσόλας είναι και φωτιζόμενα.
4 Φωτογραφίες »

Τα κουμπιά στο πάνω μέρος της κονσόλας είναι και φωτιζόμενα.

Ολόκληρη η κονσόλα κινείται με ένα κουμπί, σα ρομπότ!

Εκτός όμως από τους διακόπτες πάνω στην κεντρική κονσόλα, υπάρχουν δύο ακόμα στο πλάι της. Πατώντας τους ολόκληρη η κεντρική κονσόλα θα αρχίσει να τσουλάει προς τα μπροστά ή πίσω, αναλόγως που θέλει ο οδηγός. Μάλιστα με την κεντρική κονσόλα τέρμα πίσω, δημιουργείται ένας τεράστιος ενιαίος χώρος στα πόδια των εμπρός επιβατών, μιας και στο Ariya απουσιάζει πλήρως το κεντρικό τούνελ.
 

TI LINGLONG AGORAZO
skoda