Κάψανε λιγότερο από diesel
Τα 5 πιο ήσυχα μικρά στο ταξίδι με 120 χλμ./ώρα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα 5 πιο ήσυχα μικρά στο ταξίδι με 120 χλμ./ώρα

13.586 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2021)

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία βενζινοκίνητα μικρά με επίπεδο θορύβου κάτω των 70 ντεσιμπέλ (dB) στην Εθνική.

Tα βενζινοκίνητα μικρά που... «ψιθυρίζουν»

Πόσο σημαντική είναι η ηχομόνωση της καμπίνας για σένα;
Τελικά ποιο προτιμάς;

Η ησυχία είναι βασικό χαρακτηριστικό που ψάχνουν ολοένα και περισσότεροι αγοραστές στην έρευνα που κάνουν για να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο. Έτσι, οι εταιρείες με τη σειρά τους επενδύουν χρήματα σε έρευνες με σκοπό να φτιάξουν όσο το δυνατόν καλύτερη ηχομόνωση στην καμπίνα και να μειώσουν εν γένει τον θόρυβο από όπου και αν προέρχεται.  
 
Είναι άλλωστε γνωστό πως ο θόρυβος σχετίζεται άμεσα με τη φυσική μας ηρεμία και επηρεάζει την υγεία μας και κατ' επέκταση, την ποιότητα ζωής μας. Ως εκ τούτου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η αγορά ενός αυτοκινήτου που στην καμπίνα του δεν θα ακούγεται... ψίθυρος, ακόμα και όταν αυτό κινείται στην Εθνική Οδό με υψηλές ταχύτητες, όπως τα 120 χλμ./ώρα που είναι και το πιο συχνό όριο στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
 
Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία σε ησυχία μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΑutoΤρίτη. Προτού ωστόσο παραθέσουμε τα στοιχεία που κατέγραψε το ντεσιμπελόμετρο και για να μπορέσει να γίνει περισσότερο κατανοητό το επίπεδο του θορύβου που καταγράφηκε στα αυτοκίνητα, ας δούμε με κάποια παραδείγματα πως αναλύονται σε ντεσιμπέλ διάφοροι ήχοι που μπορεί να συναντήσουμε στην καθημερινότητά μας.
 
Για παράδειγμα ο ψίθυρος ανέρχεται σε 20 dB, ενώ o θόρυβος που κάνει ένα πλυντήριο πιάτων κατά τη λειτουργία του, ανέρχεται στα 60 dB. 100dB συναντούμε κατά τη διάρκεια χρήσης αλυσοπρίονου ή χορτοκοπτικού, 120 dB σε μία ροκ συναυλία και 150dB όταν ηχεί μία σειρήνα αεροπορικής επιδρομής ή σκάει κάποιο πυροτέχνημα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί θεωρούν επικίνδυνη την έκθεση σε περισσότερα από 85dB, ενώ σύμφωνα με μελέτες οι συνεχείς θόρυβοι των 120 dB προκαλούν μόνιμη ζημιά στην ανθρώπινη υγεία.
 
Αφού λοιπόν θέσαμε σε μία βάση τα ντεσιμπέλ (dB), πάμε να δούμε τα πέντε κορυφαία μικρά μοντέλα που... «ψιθυρίζουν», υπογραμμίζοντας πως οι μετρήσεις έγιναν με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και επιλεγμένη την τελευταία σχέση στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Renault Clio

Ford Fiesta

Peugeot 208

Nissan Micra

Hyundai i20

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
1-11-22-eggyhsh-5-ford
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel