Toyota, Μazda και Subaru συνασπίζονται για να σώσουν τα θερμικά μοτέρ

Toyota, Μazda και Subaru συνασπίζονται για να σώσουν τα θερμικά μοτέρ

6.953 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2021)

Τρεις μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων μαζί με τις Kawasaki και Yamaha ανακοίνωσαν συνασπίστηκαν για να βρουν τρόπους να σώσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

H εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει φτάσει με την μία μάρκα μετά την άλλη να παρουσιάζουν τα νέα τους αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με στόχο να εκμηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων, ωστόσο φαίνεται πως δεν επιθυμούν όλες οι εταιρείες να μετατρέψουν τον στόλο τους σε ηλεκτρικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τοyota, Μazda και Subaru συνεργάζονται για ένα κοινό στόχο

Πέντε μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες δημιούργησαν έναν συνασπισμό στην προσπάθειά τους να σώσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Toyota, η Mazda και η Subaru ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εξετάσουν με ποιους τρόπους μπορούν να εκμηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες. Eπίσης, Kawasaki και Yamaha ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αναπτύξουν κινητήρες υδρογόνου για μοτοσυκλέτες αλλά και για άλλου τύπου οχήματα.

Θα συμμετάσχουν με συνθετικά καύσιμα σε αγώνες

Τοyota και Subaru ανακοίνωσαν επίσης πως θα συμμετάσχουν στους αγώνες Super Taikyu Series με carbon-neutral συνθετικά καύσιμα από βιομάζα, ενώ η Mazda θα συμμετάσχει στην ST-Q κατηγορία με ένα ειδικό αυτοκίνητο που θα κινείται με τον 1,5-liter SkyActiv-D κινητήρα χρησιμοποιώντας βιοντίζελ καύσιμο. Η Toyota υπόσχεται επίσης ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα υδρογονοκίνητα αγωνιστικά της αυτοκίνητα ενώ, δουλεύει επίσης μαζί με εταιρείες και τοπικές κυβερνήσεις για να επεκταθεί η χρήση του υδρογόνου.

Υπάρχουν αντιρρήσεις για την κατάργηση βενζίνης και diesel 

Την προηγούμενη βδομάδα, μόλις έξι εταιρείες ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν την πώληση αυτοκινήτων με μοτέρ εσωτερικής καύσης το 2040, ενώ χώρες όπως η Κίνα, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το σχέδιο της COP26 για άμεση κατάργηση των θερμικών κινητήρων.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

VW CRAFTER LEASEPRO
test center