RAV4: Με έως 222 άλογα και 846 χλμ. αυτονομία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

RAV4: Με έως 222 άλογα και 846 χλμ. αυτονομία

136.770 Επισκέψεις στο άρθρο (13/8/2022)

Το RAV4 βρίσκεται στην πέμπτη του γενιά και θεωρείται και ο ιδρυτής της κατηγορίας των σύγχρονων οχημάτων ελεύθερου χρόνου. Επιβλητικό λόγω διαστάσεων και αναλογιών το μεσαίο SUV της Toyota ακολουθεί και αυτό τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της ιαπωνικής φίρμας, με μια πολυγωνική σχεδιαστική λογική, που κυριαρχούν οι αιχμηρές γραμμές. Το υβριδικό RAV4 χρησιμοποιεί ένα σύστημα, το οποίο βασίζεται σε έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λτ.. Αυτός λειτουργεί σε κύκλο Atkinson με άμεσο και έμμεσο ψεκασμό καυσίμου, διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και έχει κορυφαία θερμική απόδοση. Κυρίως όμως συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 ίππων. Έτσι το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο να αποδίδει συνδυαστικά 222 ίππους στην τετρακίνηση έκδοση και 218 ίππους στην προσθιοκίνητη, με την κίνηση σε κάθε περίπτωση να μεταδίδεται και εδώ μέσω του σοφιστικέ e-CVT κιβωτίου της Toyota. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σχεδόν 850 χλμ. πραγματικής αυτονομίας
Στην πράξη το σύνολο έχει μπόλικη δύναμη, η οποία αποτυπώνεται απόλυτα τόσο σε αίσθηση, όσο και σε νούμερα στο πεδίο των κλασικών μας μετρήσεων, ωστόσο, το μεγάλο ατού του συστήματος είναι η κατανάλωση. Με τη μέση τιμή στη διάρκεια της δοκιμής να γυροφέρνει τα 7,0 λτ./100 χλμ., ενώ με την εμμονή στην Eco λειτουργία και λίγη προσοχή στο γκάζι είναι εφικτά νούμερα ακόμα και γύρω στα 5,5 λτ./100 χλμ. ειδικά μέσα στην πόλη, όπου η ηλεκτρική λειτουργία είναι αρωγός στα σταμάτα-ξεκίνα. Σχετικά με την αυτονομία του, χωρίς το Eco υπολογίστε σε πραγματικές συνθήκες 846 χλμ..

Στο οδηγικά του χαρακτηριστικά, το RAV4 κάνει αισθητό με το καλημέρα το βάρος που έχει ρίξει στην άνεση και στην κορυφαία ποιότητα κύλισης καταπίνουν τις λακούβες και τις κακοτεχνίες του δρόμου, λατρεύοντας τους πιο ήπιους ρυθμούς κίνησης παρά την πίεση στο όριο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
OPEL