Δυναμικό «παρών» από την Toyota στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

28.447 Επισκέψεις στο άρθρο
 Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16/4 στην Αρχαία Ολυμπία, με την Toyota να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
10 Φωτογραφίες »

Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16/4 στην Αρχαία Ολυμπία, με την Toyota να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

- Είναι επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών αγώνων 2024, η Toyota
- Σε θέση εκκίνησης από 16/4 με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
- Θα διαθέσει για τις ανάγκες των αγώνων: 2.700 οχήματα!
- Hλεκτροκίνητα, υβριδικά & υδρογονοκίνητα, ως λύση μετακινήσεων με χαμηλούς ρύπους

Επίσημος χορηγός η Toyota στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι

Μια εκ των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως και η αγαπημένη των Ελλήνων, η Toyota έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι δρα ως παγκόσμιος πρωταγωνιστής σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο, την υβριδική τεχνολογία και εσχάτως την ηλεκτροκίνηση και τη μικροκινητικότητα.

Όμως, πέραν της τεχνολογίας, οι Ιάπωνες στοχεύουν στο να αποδείξουν για άλλη μια φορά εμπράκτως το κοινωνικό τους πρόσωπο, με τη νέα της συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΔΠΕ) με σκοπό να προσφέρει βιώσιμες, ασφαλείς και αποδοτικές λύσεις μετακίνησης.

Πώς θα γίνει αυτό; Με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και ηλεκτροκίνητες λύσεις μικροκινητικότητας, με στόχο 50% χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων στους Αγώνες του Παρισιού 2024, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Η αρχή θα γίνει στις 16/4 με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Από την αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την επιτομή του παγκόσμιου πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι στον αθλητισμό, με στόχο να ενώνει Έθνη και ανθρώπους. Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16/4 στην Αρχαία Ολυμπία και από εκεί για 11 μέρες θα διασχίσει όλη την Ελλάδα, καταλήγοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η συνοδεία της Ολυμπιακής Φλόγας, σε όλη τη διαδρομή των 5.000 χλμ. θα γίνεται με οχήματα που παρέδωσε η Toyota στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μεταξύ των οποίων το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, bZ4X και ο παγκόσμιος πρωτοπόρος της υβριδικής τεχνολογίας, το νέο Prius.


Η συνοδεία της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει με οχήματα που παρέδωσε η Toyota στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
10 Φωτογραφίες »

Η συνοδεία της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει με οχήματα που παρέδωσε η Toyota στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στο Παρίσι με ηλεκτροκίνητα, υβριδικά και υδρογονοκίνητα οχήματα!

Η Toyota θα στηρίξει τους αγώνες του Παρισιού, με περισσότερα από 2.650 εξηλεκτρισμένα οχήματα της να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, στα γήπεδα, αλλά και στο Ολυμπιακό Χωριό, τόσο στους Ολυμπιακούς, όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, για την μετακίνηση των αθλητών και των οικογενειών τους, των διοργανωτών, των εθελοντών αλλά και των θεατών!

Αρχικά έχουμε περίπου 1.000 αυτοφορτιζόμενα υβριδικά (HEV) και υβριδικά πρίζας (PHEV) αυτοκίνητα, μοντέλα όπως το RAV4, Corolla TS, Yaris Cross και Highlander. Από κει και πέρα, εκτός από τα ηλεκτροκίνητα bZ4X, Proace & Lexus RZ, η Toyota θα εξοπλίσει τους αγώνες με 500 υδρογονοκίνητα (FCEV, με κυψέλες καυσίμου) Toyota Mirai, τα οποία με το τέλος των αγώνων, θα παραμείνουν στην Πόλη του Φωτός και θα προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο ταξί υδρογονοκίνητων Mirai της πόλης (1.000 περίπου), φτάνοντας συνολικά τα 1.500 αυτοκίνητα.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως το 60% του συνολικού στόλου των Ολυμπιακών του Παρισιού θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, με την υπογραφή της Toyota.

Λύσεις ατομικής κινητικότητας για όλους & πάντα με μηδενικούς ρύπους

Εκτός όμως των Ι.Χ. που θα «κινούν» τους αγώνες, η Toyota θα προσφέρει και περίπου 700 οχήματα μικροκινητικότητας και ατομικής κινητικότητας, για να διευκολύνει στο έπακρο τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Αρχικά θα έχουμε περίπου 250 τρίτροχα ηλεκτρικά οχήματα, καθιστά C+walkS και όρθια C+walkT, που θα μεταφέρουν αθλητές, διοργανωτές, εθελοντές και προσωπικό των αγώνων. Με μέγιστη ταχύτητα τα 6 χλμ./ώρα και σύστημα ανίχνευσης εμποδίων, στόχο έχουν να διευκολύνουν τις ασφαλείς μετακινήσεις εντός των εγκαταστάσεων των αγώνων.

Με στόχο την έκφραση του οράματος «Κινητικότητα για όλους», θα υπάρχουν 250 ηλεκτροκίνητα AMP οχήματα (Accessible People Mover), που θα καλύπτουν τις «last mile» μετακινήσεις των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, με ή χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο. Επίσης στα πλαίσια των παραολυμπιακών αγώνων, το «παρών» θα δώσουν και τα νέα E-Puller, η επαναστατική δημιουργία κινητικότητας με αμαξίδιο της Toyota, που προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, μετατρέποντάς το σε ηλεκτροκίνητο, με αυτονομία 25 χιλιομέτρων. Καθ`όλη τη διάρκεια των Παραολυμπιακών  Αγώνων θα υπάρχουν 50 e-puller στο Ολυμπιακό Χωριό, για την εξυπηρέτηση των αθλητών, ενώ άλλα 150 θα βρίσκονται στην Τελετή Έναρξης των αγώνων, με στόχο να κάνουν τη μοναδική αυτή εμπειρία προσβάσιμη σε όλους!

Τέλος, συνολικά 150 van Toyota Proace με προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο θα βρίσκονται στο Παρίσι για να παρέχουν εύκολη μετακίνηση σε όποιον τη χρειάζεται και τα οποία μετά το τέλος των αγώνων θα μείνουν στην Πόλη του Φωτός, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Η συνεργασία της Toyota με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για την εξυπηρέτηση αναγκών μετακίνησης, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2024 και περιλαμβάνει οχήματα, υπηρεσίες και λύσεις μετακίνησης, Καθώς η Toyota ξεκινά το ταξίδι με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ελπίζουμε ότι η δύναμη του αθλητισμού θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για καλύτερη μετακίνηση για όλους και θα ενισχύσει το αίσθημα της ενότητας.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda