Αναβαθμισμένο Toyota Mirai: Νέες τεχνολογίες και συστήματα ασφαλείας

43.012 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)
Αναβαθμισμένο Toyota Mirai: Νέες τεχνολογίες και συστήματα ασφαλείας
3 Φωτογραφίες »

- Η εμπορική του πορεία έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη
- Έρχεται με όλα τα πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας της Toyota
- Με νέα οθόνη αφής 12,3 ιντσών και 5 θύρες USB-C
- Αυτόνομο παρκινγκ και ψηφιακό κλειδί μέσω εφαρμογής

Η εμπορική του πορεία έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη

To Toyota Mirai, το πρώτο sedan παραγωγής με κυψέλες υδρογόνου, αναβαθμίζεται. Έρχεται με νέες λειτουργίες υποβοήθησης και ασφάλειας και high-tech τεχνολογίες στο εσωτερικό του. «Το νέο πακέτο βελτιώσεων ενισχύει την θέση της δεύτερης γενιάς του Mirai ως μοντέλο-ναυαρχίδα της μάρκας» έγραψε σε σχετική ανακοίνωση η ιαπωνική εταιρία, ενώ τόνισε πως η αναβάθμιση αυτή είναι ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της εταιρίας στην εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η εμπορική του πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές έχει ήδη ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, ενώ η Toyota έχει δηλώσει πως θα δωρίσει 500 τέτοια μοντέλα στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Παρισιού για να βοηθήσουν όπου χρειάζεται στην διεξαγωγή τους.

Έρχεται με όλα τα πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας της Toyota

Το αναβαθμισμένο Mirai αποκτάει τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας που έχει αναπτύξει η Toyota. Από το Toyota Teamate που προβλέπει επικείμενα ατυχήματα μέχρι το Toyota Safety Sense που εξοπλίζει το Mirai με νέα κάμερα και ραντάρ για ακόμα πιο ανεπτυγμένη πρόβλεψη συγκρούσεων. Μεταξύ αυτών, το νέο Mirai θα έρχεται με σύστημα υποβοήθησης για την διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, αναβαθμισμένο Cruise Control και το Proactive Driving Assist, το οποίο παρέχει μια σειρά αυτόματων υποβοηθήσεων για ασφαλέστερη οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες.  

Με νέα οθόνη αφής 12,3 ιντσών και 5 θύρες USB-C

Όσο για τις τεχνολογικές του αναβαθμίσεις, η Toyota εξοπλίζει το νέο Mirai με το πακέτο πολυμέσων Smart Connect+ της εταιρίας, το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσω μιας νέας οθόνης αφής 12,3 ιντσών. Στις νέες τεχνολογίες συνυπολογίζεται ένα νέο σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε cloud που θα ενημερώνει διαρκώς τον οδηγό με ζωντανές πληροφορίες κυκλοφορίας, όπως είναι η κατάσταση κίνησης στους δρόμους. Το σύστημα θα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto που θα επιτρέπει στους οδηγούς να συνδέονται σε αυτό μέσω του κινητού τους. Παράλληλα οι πέντε θύρες USB αναβαθμίζονται όλες σε τύπου USB-C.

Αυτόνομο παρκινγκ και ψηφιακό κλειδί μέσω εφαρμογής

H Toyota αναβαθμίζει και τις δυνατότητες της εφαρμογής της στα κινητά τηλέφωνα. Πλέον θα υπάρχει λειτουργία αυτόνομου παρκαρίσματος μέσω της εφαρμογής που θα επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν το χώρο στάθμευσης του Mirai τους και το αυτοκίνητο θα κάνει όλα τα υπόλοιπα από μόνο του. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 η εφαρμογή θα έχει και λειτουργία «ψηφιακού κλειδιού» για το Mirai, δίνοντας την δυνατότητα σε έως και πέντε άτομα να ξεκλειδώνουν και να ξεκινούν το Mirai χωρίς να έχουν φυσικό κλειδί επάνω τους.

test center
fiat