3 φωτογραφίες »

Tρία νέα ηλεκτρικά ετοιμάζει η CUPRA

2.024 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2021)

Την έκδοση παραγωγής του el-Born, ένα νέο SUV βασισμένο στο Tavascan και ένα ακόμη μικρό ηλεκτρικό ετοιμάζεται να λανσάρει η CUPRA.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Formentor VZ5, το αφεντικό της CUPRA, κ. Wayne Griffiths αποκάλυψε τα επόμενα σχέδια της φίρμας πάνω στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

To Formentor VZ5 είναι η πιο ισχυρή του μοντέλου καθώς εξοπλίζεται με τον 2,5 λίτρων τούρμπο πεντακύλινδρο κινητήρα της Audi που βρίσκουμε στο RS3, προσφέροντας 390 ίππους και 480 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Drive.

Το επόμενο μοντέλο της φίρμας θα είναι η έκδοση παραγωγής του el-Born concept που θα μετονομαστεί σε «Born» πριν μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο Zwickau της Γερμανίας μέσα στο δεύτερο μισό του έτους δίπλα στο «αδελφάκι» VW ID.3. H αυτονομία του αυτοκινήτου εκτιμάται πως θα είναι 500 χιλιόμετρα χάρη στην 77 kWh μπαταρία που θα προσφέρει ισχύ στο ηλεκτρικό μοτέρ των 204 ίππων.

Η ισπανική φίρμα επιβεβαίωσε επίσης πως θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό SUV που θα βασίζεται πάνω στο Tacascan concept , ενώ μέσα ενημέρωσης από την Βρετανία αποκαλύπτουν πως η CUPRA εργάζεται πάνω σε ένα ακόμη προσιτό ηλεκτρικό που θα τοποθετείται κάτω από το Born. Ο Griffiths δήλωσε συγκεκριμένα: «H CUPRA θα βοηθήσει να γίνουν τα ηλεκτρικά διαθέσιμα στο ευρύ κοινό με το λανσάρισμα ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αναπτύσσουμε μαζί με το VW Group».
 

MERCEDES NEW RANGE
4green