WRC Μόντε Κάρλο: Τανγκό για τρεις (+video)

3.146 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2020)

Ο «χορός» του φετινού Πρωταθλήματος ξεκινά με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, που εξελίσσεται σε τανγκό για τρεις, μετά το σοκαριστικό ατύχημα του Οττ Τάνακ χθες. Σε απόσταση αναπνοής οι 'Ελφιν Έβανς, Τιερί Νεβίλ και Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ποδαρικό με συνεχείς ανατροπές μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό ράλλυ Μόντε Κάρλο, εκεί που το τέλος του σαββατιάτικου σκέλους βρίσκει τον Έβανς πρωτοπόρο με τους Οζιέ και Νεβίλ να ακολουθούν σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων. Χθες, μονοπώλησε του ενδιαφέροντος η τρομακτική έξοδος του Οττ Τάνακ με το Hyundai i20 Coupe να παίρνει τούμπες με σχεδόν 160 χλμ./ώρα. Μετά την εγκατάλειψη του Εσθονού, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του μαζί με τον συνοδηγό του, ξεκαθάρισε το πεδίο και άρχισε η μάχη μεταξύ δύο πληρωμάτων της Toyota Gazoo Racing και ενός της Hyundai. Ο λόγος για τους Έλφιν Έβανς και Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota Yaris WRC και τον Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 Coupe WRC.

Κατ΄αρχάς σημειώνουμε πως, το σκέλος του σημερινού αγώνα περιελάμβανε τέσσερις ειδικές διαδρομές, από την 9η έως και την 12η, συνολικού μήκους 93,38 χλμ.. Η χθεσινή μέρα βρήκε πρωτοπόρο τον Σεμπαστιάν Οζιέ, ακολουθούμενο από τον ομόσταβλό του Έλφιν Έβανς και τον Τιερί Νεβίλ στην τρίτη θέση. Οι μεταξύ τους διαφορές ήταν κάτι μικρότερες από αναπνοής, αφού ο Βρετανός ήταν πίσω από τον Γάλλο κατά 1,2 δλ. ενώ ο Βέλος υπολειπόταν κατά 5,2 δλ. από τον δεύτερο.

Σήμερα, το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ με τα τρία πληρώματα να έχουν ξεχωρίσει από το... κοπάδι, έχοντας βρει τον δικό τους ξεχωριστό ρυθμό. Ο Νεβίλ κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του σημερινού σκέλους, με τον Έβανς να του χαλάει το σερί στην 10η ε.δ.. Παρόλα αυτά, η πρωτοπορία στην κατάταξη άλλαξε χέρια δύο φορές και σε καμία από αυτές δεν πρωταγωνίστησε ο Βέλγος. Μία-μία (όπως λέγαμε και στον στρατό) σταθερά για τους Οζιέ και Έβανς, αφού σε 9η και 11η ε.δ. ήταν μπροστά ο Γάλλος, ενώ σε 10η και 12η ε.δ. βρέθηκε να ηγείται ο Βρετανός.

Στα μετόπισθεν με χρόνο +2:17.9 από τον τρίτο, βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Λεμπ με Hyundai i20 Coupe WRC ακολουθούμενος από τον Εσάπεκα Λάππι με Ford Fiesta WRC, που κλείνει και την πρώτη πεντάδα στην προσωρινή κατάταξη. 

Αύριο, προμηνύεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα, όπου όλα είναι ανοιχτά στη μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στο πόντιουμ. Υπογραμμίζουμε πως, για αύριο μένουν 4 ακόμα ειδικές συμπεριλαμβανομένης της Power Stage και η αυλαία του πρώτου αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα πέσει περίπου στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Δείτε παρακάτω την κατάταξη, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά από το τέλος του σημερινού σκέλους, αλλά και βίντεο με τα highlights από τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της ημέρας:

test center
citroen