WRC Νέας Ζηλανδίας: Στα γενέθλιά του πάει για τίτλο ο Rovanpera
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Νέας Ζηλανδίας: Στα γενέθλιά του πάει για τίτλο ο Rovanpera

3.676 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2022)

Βήμα τίτλου για τον Kalle Rovanpera που σήμερα γιόρτασε τα γενέθλιά του κερδίζοντας τις τρεις από τις έξι ειδικές της ημέρας, ενώ παράλληλα έθεσε ισχυρά θεμέλια για την κατάκτηση του παρθενικού πρωταθλήματος.

1-2 για την Toyota & μετά τρία πληρώματα Hyundai

Ο Kalle Rovanpera, σήμερα, 1η Οκτωβρίου, κλείνει τα 22 του χρόνια και η μοίρα τον έφερε ανήμερα των γενεθλίων του να αγωνίζεται στο Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας και να έχει στο χέρι -προς το παρόν- τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Τι καλύτερο δώρο προς τον εαυτό του;

Ο νεαρός Φινλανδός, που έχει κερδίσει τέσσερις από τις 13 ειδικές διαδρομές, τρεις εκ των οποίων στο σαββατιάτικο σκέλος, βρίσκεται 29 δευτερόλεπτα μπροστά από τον έτερο πλήρωμα της Toyota Gazoo Racing με οδηγό τον Sebastian Ogier. Από εκεί και έπειτα, μετά το 1-2 της Toyota, συναντούμε τρία πληρώματα της Hyundai Mobis WRT.

Τρίτος είναι ο Ott Tanak με 46,4 δλ. διαφορά από τον πρώτο και 17,4 δλ. από τον δεύτερο Ogier, ενώ πιο πίσω ακολουθούν οι Thierry Neuville και Oliver Solberg με μεγάλες διαφορές, άνω του ενάμιση λεπτού ο πρώτος και 3,5 λεπτών ο δεύτερος. Η διαφορά του πρωτοπόρου από τον Tanak είναι και το... κερασάκι στην τούρτα του εορτάζοντα, καθώς ο Εσθονός είναι ο μόνος που διεκδικεί να του κλέψει τον παγκόσμιο τίτλο στη βαθμολογία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επεισοδιακή η 3η ειδική: Εγκατάλειψη ο Evans, τουμπάρισμα ο Greensmith

Σημειώστε πως, προς αυτή την εξέλιξη έχουν συμβάλλει και άλλοι παράγοντες, καθώς νωρίτερα στον αγώνα στην πρώτη θέση είχε βρεθεί ο Elfyn Evans εκμεταλλευόμενος τις χρονικές τιμωρίες των Rovanpera και Tanak, ωστόσο στην 3η ε.δ. της ημέρας είχε έξοδο με το Yaris που τον οδήγησε να εγκαταλείψει με σπασμένο ψυγείο και ζημιές στο αμάξωμα. Το highlight της επεισοδιακής ειδικής διαδρομής ωστόσο ήταν το ντεραπάρισμα του Gus Greensmith που σε μια πατημένη αριστερή στροφή γλίστηρε στη λασπωμένη διαδρομή και βγήκε σε χαντάκι με αποτέλεσμα να φέρει τούμπες.
 


Εν κατακλείδι, εάν οι τρεις πρώτες θέσεις παραμείνουν ως έχουν και ο Rovanpera πάρει μπόνους βαθμούς από την Wolf Power Stage, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αρκετό για να στεφθεί ο νεότερος πρωταθλητής του WRC.

Η αγωνιστική δράση του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Κυριακής με τέσσερις ειδικές, μία εκ των οποίων η Power Stage, εκεί όπου θα φανεί αν θα έχουμε πρωταθλητή με δύο rally σε Ισπανία και Ιαπωνία να απομένουν.

Η κατάταξη του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας μετά την SS13

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Audi