Η μαύρη ματ λωρίδα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Abarth 124 Spider.

Η μαύρη ματ λωρίδα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Abarth 124 Spider.

«Χειροποίητο» Abarth 124 Spider

3.488 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2017)

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Abarth 124 Spider είναι το μαύρο ματ χρώμα που κοσμεί το καπό και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη τη διαδικασία η οποία γίνεται από την αρχή μέχρι το τέλος στο χέρι.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Fiat 124 Abarth είναι η μαύρη ματ λωρίδα που διατρέχει όλο το αμάξωμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Αυτό το προαιρετικό χαρακτηριστικό αποτίει φόρο τιμής στο Rally Abarth 124, το οποίο τερμάτισε στις τρεις πρώτες θέσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 1974, ενώ ο λόγος που σχεδιάστηκε αρχικά η λωρίδα αυτή ήταν για να μειώσει την αντανάκλαση του ήλιου στα μάτια των οδηγών.
 
Οι Αμερικανοί πελάτες που θα επιλέξουν αυτό το χαρακτηριστικό το οποίο κοστολογείται στα 1.995 δολάρια (1.785 ευρώ), θα έχουν το Heritage Racing Stripe (όπως ονομάζεται αυτή η μαύρη ματ λωρίδα) ζωγραφισμένη με το χέρι στο καπό και στο πορτ-παγκάζ.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το πολύ καλό πλύσιμο και την επιθεώρηση κάθε αυτοκινήτου πριν την αφαίρεση του καπό και του πορτ-παγκάζ, τα οποία κατόπιν τρίβονται με το χέρι. Οι τεχνίτες της εταιρείας εφαρμόζουν τότε ταινίες στα καλύμματα του κινητήρα και του χώρου αποσκευών ώστε να οριοθετήσουν το πού θα πάει η βαφή πριν αρχίσει η διαδικασία κατά την οποία ο ψεκασμός γίνεται με το χέρι.
 
Μετά τη βαφή και όσο είναι ακόμα φρέσκο το χρώμα, τα δύο αυτά κομμάτια του αμαξώματος  γυαλίζονται με το χέρι πριν τα βάλουν πίσω στο αυτοκίνητο και γίνει η τελική επιθεώρηση.
 
Το Fiat 124 Spider Abarth που διατίθεται στις Η.Π.Α. τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα MultiAir 1.4-λτ. με απόδοση 170 ίππων και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας με αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center