• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αλλαγή πορείας φαίνεται πως σχεδιάζει η Renault για το Clio, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο εσωτερικό και τις τεχνολογίες που θα το εξοπλίζουν.

Υβριδικό το επόμενο Clio

2.705 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/9/2016

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την επόμενη γενιά του Renault Clio να έρχεται με υβριδική τεχνολογία και νέο άκρως επαναστατικό εσωτερικό. Δείτε τι δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της γαλλικής μάρκας.

 
Δεν πέρασε μεγάλο διάστημα από την ανακοίνωση της Renault, στην οποία ξεκάθαρα αναφέρει, πως θα αποκλείσει τους πετρελαιοκινητήρες στα πιο εμπορικά μοντέλα της μετά το 2020 και ξεκίνησαν οι πρώτες «ψιχάλες» με θέμα την ένταξη υβριδικής τεχνολογίας σε αυτά.

Λόγος γίνεται για την επόμενη γενιά του Clio, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κάνει την εμφάνισή του το 2018, και θα λανσαριστεί με επαναστατικές αλλαγές κυρίως στο εσωτερικό. Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η γαλλική φίρμα θα χρησιμοποιήσει στα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα της υλικά υψηλότερης ποιότητας, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη βελτίωση του περιβάλλοντος της καμπίνας.
 

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής του σχεδιαστού τμήματος της Renault, Laurens van den Acker, ο οποίος ανέφερε «Οι πελάτες μας ενθουσιάζονται από την εξωτερική σχεδίαση, ωστόσο δεν έχουν την ίδια εντύπωση για το εσωτερικό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πως εσωτερικό και εξωτερικό θα συμβαδίζουν και αρκετοί άνθρωποι εργάζονται πλέον σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ συνέχισε λέγοντας «παλαιότερα όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός εφοδίαζε μόνο τα μεγάλα πολυτελή μοντέλα, εν τούτοις σε το πολύ δυο χρόνια όλες οι τεχνολογίες θα περάσουν και σε μικρότερα μοντέλα».

Πλήρως αποκαλυπτικές ήταν και οι δηλώσεις του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου για τον σχεδιασμό παραγωγής, Bruno Ancelin, ο οποίος είπε «Θέλουμε ηλεκτροκίνηση που να είναι προσιτή για το αγοραστικό κοινό». Ως εκ τούτου θεωρείται πολύ πιθανό το μελλοντικό Clio να εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο, επιβεβαιώνοντας και τη γραμμή που χάραξε η γαλλική φίρμα εναντίον του diesel. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν από τη Renault.

Tags: RENAULT CLIO
 
  • germanotsolias

    Το καταλαβαν οτι παιζει ρολο και το εσωτερικο...Το κλιο ειναι το καλυτερο της κατηγοριας εξωτερικα αλλα μεσα δειχνει επιπεδου ματιζ.Αν με τη νεα γεννια διορθωσουν αυτο ΚΑΙ δουμε μια σωστη γκαμα βενζινοκινητηρων (αφου λενε πως θα κοψουν και το ντιζελ) θα ειναι πολυ καλα.Μη ξεχναμε αλλωστε πως το 17 ερχεται νεα γεννια φιεστα και πολο μετα απο σχεδον 10 χρονια(!!!)