Η τέταρτη γενιά του RAV4, του νέου ιαπωνικού SUV, θα ξεκινήσει να διατίθεται στη γηραιά ήπειρο από το Μάρτιο του 2013.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η τέταρτη γενιά του RAV4, του νέου ιαπωνικού SUV, θα ξεκινήσει να διατίθεται στη "γηραιά ήπειρο" από το Μάρτιο του 2013.

Οδηγούμε το νέο Toyota RAV4

25.283 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2013)

Το αυτοκίνητο που ίδρυσε την κατηγορία των SUV, το Toyota RAV4, έφτασε στην 4η γενιά του. To οδηγούμε για να διαπιστώσουμε πόσο πιο μπροστά έχει πάει την κατηγορία που δημιούργησε.

Ακολουθώντας την εξελικτική διαδικασία, το Toyota RAV4 μπαίνει στην 4η γενιά του, ως το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Ευρωπαϊκό RAV4 στην ιστορία, τοποθετημένο μάλιστα, υψηλότερα από κάθε άλλη φορά στη γκάμα των SUV της μάρκας. Με τον τρόπο αυτό, η Toyota τονίζει από την μία, την επιβλητικότητα του πρώτου SUV στην ιστορία της αυτοκίνησης, ενώ από την άλλη αφήνει χώρο χαμηλότερα για ένα ακόμη μικρότερο SUV, εκτός από το ήδη υπάρχον, Toyota Urban Cruiser. Το νέο ιαπωνικό SUV θα αρχίσει να διατίθεται στην Ελλάδα από τον Απρίλιο, σε τιμές ίδιες με του προηγούμενου μοντέλου.  
 
Εμφάνιση: μεγαλύτερες διαστάσεις, σχεδίαση με πάθος
Το νέο Toyota RAV4 έρχεται με αυξημένο μήκος 4,569 μέτρων (+205 χλστ.), πλάτος 1,844 μέτρων (+30 χλστ.) και μεταξόνιο 2,659 μέτρων (+99 χλστ.), σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του. Οι διαστάσεις αυτές σε συνδυασμό με τη μείωση του ύψους κατά 25 χλστ., ωφελούν το δυναμισμό και την επιβλητικότητα, χωρίς παράλληλα να χάνεται η απαραίτητη κομψότητα. Η νέα εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου,  πατά πάνω στη νέα φιλοσοφία της Toyota που μας συνέστησε το νέο Auris. 
 
Στο εμπρόσθιο τμήμα, τα φωτιστικά να δημιουργούν ένα ενιαίο πάνελ με τις γρίλιες της μάσκας, το καπό τραβιέται προς τα εμπρός και το παρμπρίζ είναι λιγότερο κάθετο από το παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι συμβατό με το μοντέλο "under priority", χαρακτηριστικό δείγμα του οποίου είναι η μεγάλη εισαγωγή αέρα. Αντίστοιχα στο πίσω τμήμα, τα φωτιστικά θυμίζουν από το νέο Auris, ωστόσο εδώ, η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών είναι εντελώς κάθετη για πρακτικούς λόγους. Στο πλάι ξεχωρίζουν οι τονισμένοι ώμοι του αμαξώματος. 
 
Εσωτερικό: Μοντέρνα ατμόσφαιρα, ποιοτική κατασκευή
το εσωτερικό του νέου Toyota RAV4 αποκαλύπτεται ένα εντελώς νέο περιβάλλον, το οποίο παραπέμπει αισθητικά σε μοντέλο της πιο premium «αδελφής» Lexus. Ξεχωρίζουμε το περβάζι στο κέντρο του ταμπλό, το οποίο χωρίζει σε δύο τμήματα την κεντρική κονσόλα και φιλοξενεί επάνω του τα χειριστήρια του κλιματισμού. Ιδιαίτερη είναι και η σχεδίαση του τούνελ της κονσόλας μεταξύ των εμπρόσθιων καθισμάτων, στην οποία φιλοξενούνται μάλιστα και πολλές θήκες για μικροαντικείμενα. 
 
Το τιμόνι τέλος με τρεις ακτίνες δίνει μια σπορτίφ πινελιά, ενώ ο μπλε φωτισμός του πίνακα οργάνων βοηθάει στην ξεκούραστη οδήγηση τη νύχτα. Ποιοτικά, το νέο RAV4 προσφέρει πλαστικά με φινίρισμα υψηλότατης ποιότητας φινίρισμα, ενώ ανάλογα την έκδοση αρκετές επιφάνειες είναι ντυμένες με δέρμα, αναδύοντας μια πολυτελή νότα. Σε χρηστικό επίπεδο η εργονομία δε δημιουργεί προβλήματα, με εξαίρεση το interface του συστήματος πλοήγησης που θέλει συνήθεια στο χειρισμό του, ενώ η περιφερειακή ορατότητα είναι άψογη και τα όρια του αμαξώματος εύκολα στην εκτίμησή τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>
LINGLONG VS TRAZANO
test center