2 φωτογραφίες »

H ψηφιακή πρόταση για το γερμανικό hot-hatch.

To νέο Audi RS3 Sportback;

7.637 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

Η Audi θέλει με το νέο RS3 Sportback να ξεπεράσει την Mercedes-AMG A 45 S τόσο σε απόλυτη ισχύ όσο και σε επιδόσεις. Θα τα καταφέρει;


H Αudi παρουσίασε το τέταρτης γενιάς Α3 Sportback την περασμένη εβδομάδα και δεν άργησε να έρθει στο φως η πρώτη πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η σεντάν έκδοση του γερμανικού premium μικρομεσαίου.

Τώρα, ο Tobias Buttner αποφάσισε να δώσει στο φως ένα ψηφιακό σχέδιο στο οποίο απεικονίζεται το επερχόμενο RS3 Sportback, παίρνοντας ως βάση τις επίσημες εικόνες που δημοσίευσε η Audi για το νέο A3 στις «απλές» του εκδόσεις.

Το ψηφιακό RS3 λαμβάνει εδώ νέο εμπρός προφυλακτήρα στον οποίο ενσωματώνονται τρεις μεγαλύτεροι αεραγωγοί (δύο στα άκρα και ένας χαμηλά), εμβλήματα «RS3», έναν ακόμη αεραγωγό πιθανότατα διακοσμητικό μεταξύ γρίλιας και καπό, χρωμιωμένες θήκες καθρεπτών και ποδιές στο πλάι, νέες ζάντες, νέο πίσω προφυλακτήρα με δύο στρογγυλές «μπούκες» και νέας σχεδίασης αεροτομή στο τέλος της οροφής.

Οι αναφορές κάνουν λόγο πως τα άλογα θα αυξηθούν στα 420 ή ακόμα και στα 450 με το πακέτο Performance έχοντας πάντα ως σταύλο τους τον γνώριμο 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,5 λίτρων. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως στην Audi έχουν βάλει σκοπό να απαντήσουν στην Mercedes-AMG A 45 S που έχει πάρει κεφάλι στα hot-hatch τόσο στον τομέα της ιπποδύναμης με 421 άλογα όσο και στο 0-100 με 3,9 δευτερόλεπτα.

Το RS3 δεν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το S3, ωστόσο και οι δύο εκδόσεις αναμένεται να ντεμπουτάρουν το πολύ μέχρι τις αρχές του 2021.

MERCEDES NEW RANGE
OPEL