5 φωτογραφίες »

Το νέο Audi A3 Sportback έφτασε και επίσημα στην τέταρτη γενιά του.

Αποκαλύφθηκε το νέο Audi A3 Sportback

40.656 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2020)

Το νέο Audi A3 Sportback έφτασε και επίσημα στην τέταρτη γενιά του, η οποία χαρακτηρίζεται ως σπορ, ψηφιακή και πλήρως συνδεδεμένη, συνοδευόμενη φυσικά από τα στάνταρ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που συντροφεύουν τη γερμανική φίρμα.


Το νέο A3 Sportback προσφέρει περισσότερο χώρο και λειτουργικότητα σε συνδυασμό με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Με μήκος 4,34 μ. και πλάτος 1,82 μ. χωρίς τους καθρέφτες, το μοντέλο έχει αυξηθεί κατά μόλις 3 εκατοστά σε μήκος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το ύψος των 1,43 μέτρων και το μεταξόνιο των 2,64 μέτρων παρέμεινε αμετάβλητο. Ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος, ο χώρος αποσκευών διατηρείται μεταξύ 380 και 1.200 λίτρων και το δάπεδο φόρτωσης μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά ύψη.
 
Στο εξωτερικό μέρος η ευρεία μάσκα Singleframe και οι μεγάλοι αεραγωγοί στο μπροστινό τμήμα τονίζουν το δυναμικό του χαρακτήρα. Τα ψηφιακά φώτα ημέρας των προβολέων Matrix LED είναι μια ακόμα καινοτομία και μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού, τα οποία θα διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση (S Line, S3, RS3). Η πλαϊνή επιφάνεια είναι καμπύλη προς τα μέσα, ένα νέο στοιχείο του σχεδιασμού της Audi που προσθέτει δυναμισμό και δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους θόλους των τροχών. Το βασικό μοντέλο θα πατάει σε ζάντες 16 ιντσών, ωστόσο θα υπάρχουν και επιπλέον επιλογές που θα φτάνουν ακόμα και τις 19 ίντσες.
 
Ενώ το εξωτερικό μέρος δεν αποτελεί έκπληξη, η καμπίνα έρχεται πιο φρέσκια από ποτέ. Το πιλοτήριο του A3 Sportback είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ως στάνταρ, που είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Αυτή αναγνωρίζει τα γράμματα που εισάγονται με το χέρι, παρέχει ακουστική ανατροφοδότηση και μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας φυσικό φωνητικό έλεγχο. Ο πίνακας οργάνων, τον οποίο ο οδηγός χειρίζεται με το πολυλειτουργικό τιμόνι, είναι επίσης στάνταρ ψηφιακός. Το Audi virtual cockpit προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες όπως μια μεγάλη οθόνη του χάρτη πλοήγησης. Η έκδοση plus έχει οθόνη 12,3 ιντσών και προσφέρει τρεις διαφορετικές όψεις, συμπεριλαμβανομένων γραφικών με σπορ εμφάνιση. Διαθέσιμο και προαιρετικό head-up display, ενώ το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB +, ένα ολοκληρωμένο Wi-Fi hotspot και η σύνδεση με AppleCarPlay ή AndroidAuto, είναι στάνταρ.
 
Παρόντα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης όπως το αποφυγής εκτροπής από την πορεία και προειδοποίησης για απομάκρυνση από τη λωρίδα κυκλοφορίας (LaneDepartureWarning). Επιπλέον συστήματα υποβοήθησης διατίθενται προαιρετικά.
 
Το νέο AudiA3 Sportback κυκλοφορεί στην Ευρώπη με τρεις εκδόσεις κινητήρων. Έναν 1,5 TFSI με 150 άλογα και έναν 2,0 λτ. TDI που αποδίδει 116 ή 150 ίππους. Οι κινητήρες στην έναρξη της παραγωγής θα συνδυαστούν με εμπρός κίνηση. Η ισχύς θα μεταδοθεί με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή το S tronic επτά σχέσεων, ο μοχλός επιλογής του οποίου έχει τώρα πιο compact σχήμα ενώ οι αλλαγές είναι ακόμα πιο γρήγορες. Λίγο μετά το λανσάρισμα, η Audi θα παρουσιάσει και άλλες εκδόσεις κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης και των εκδόσεων quattro (4κίνηση).
 
Τέλος να αναφέρουμε πως προαιρετικά, η ανάρτηση διατίθεται με Προσαρμοζόμενο Έλεγχο Απόσβεσης (AdaptiveDamperControl), που χαμηλώνει ταυτόχρονα το αμάξωμα κατά 10 χιλιοστά, ενώ μία σπορ ανάρτηση θα μειώσει το ύψος κατά 15 χιλιοστά.
 
Το νέο Audi A3 αναμένεται να λανσαριστεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ελλάδα.

Mercedes
test center