H νέα S-Class σε δοκιμές.

Mε V12 και η νέα S-Class

1.861 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2019)

H Μercedes φαίνεται πως είτε βρήκε τον τρόπο να μειώσει τους εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση του τωρινού V12 είτε προτίθεται να κατασκευάσει έναν νέο κινητήρα με τον ίδιο αριθμό κυλίνδρων.

Όταν η Mercedes-AMG αποκάλυψε την S65 Final Edition στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, πολλοί πίστεψαν πως αυτό θα ήταν το κύκνειο άσμα του V12 κινητήρα. Τα δεδομένα ωστόσο φαίνεται πως αλλάζουν αφού ο πρόεδρος της Daimler Ola Kallenius βρέθηκε στην Κίνα και αποκάλυψε πως το εν λόγω μοτέρ να συνεχίσει να προσφέρεται από την γερμανική εταιρεία.

Ο Κallenius δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες άρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η Mercedes θα προχωρήσει στην κατασκευή μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του τωρινού twin-turbo κινητήρα των 6,0 λίτρων ή θα φτιάξει ένα νέο μοτέρ με βάση τον V8 που έχει στην διάθεσή της. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο επικεφαλής της ΑΜG, Τοbias Moers είχε τονίσει πως ο V12 θα «αποσυρθεί» μόνο από τα AMG μοντέλα και ότι θα συνεχίσει να προσφέρεται στα μοντέλα της Μercedes και της Maybach.

O Kallenius τόνισε ακόμα πως η νέα S-Class θα αποκαλυφθεί το 2020 και θα λάβει V12 κινητήρα σε αντίθεση με την Maybach GLS που μόλις έκανε ντεμπούτο. Μιλώντας για το υπερπολυτελές SUV, πρόσθεσε επίσης πως είναι πιθανό να εξοπλιστεί με κάποιο 6κύλινδρο μηχανικό σύνολο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
 

Hyundai
KIA