Μακριά από τη διεκδίκηση ρεκόρ σε πίστες αναμένεται να μείνει η νέα Ford Mustang Shelby GT500, παρόλο τη μεγάλη ιπποδύναμη που έχει.

Δεν πάει για ρεκόρ η Shelby GT500

3.077 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2019)

Μακριά από τη διεκδίκηση ρεκόρ σε πίστες αναμένεται να μείνει η νέα Ford Mustang Shelby GT500, παρόλο τη μεγάλη ιπποδύναμη που έχει.

Με τους περισσότερους από 700 ίππους που θα έχει, πολλοί θα θεωρούσαν βέβαιο πως η Ford μέσω της νέας Shelby GT500 θα μπορούσε να διεκδικήσει και γιατί όχι να κατακτήσει κάποια ρεκόρ πίστας. Όμως με δηλώσεις του σε διεθνή μέσα ο επικεφαλής μηχανικός της Ford Performance, Carl Widmann δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια.
 
Ο Widmann, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρέθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, σημείωσε πως στα σχέδια της εταιρείας, γενικά δεν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές. Σχεδόν πριν από ένα χρόνο ο Billy Johnson, μέσω ενός Ford GT έτρεξε στην πίστα Virginia International Raceway, θέτοντας μάλιστα ένα νέο ρεκόρ.
 
Αφού είμαστε στο κομμάτι των ρεκόρ να πούμε πως η Chevrolet μέσω του Camaro ZL1 1LE διέχυσε την πίστα του Nürburgring σε μόλις 7 λεπτά και 16,4 δευτερόλεπτα. Η Ford ποτέ δεν έστειλε επισήμως τη Shelby GT350 (530 ίππους περίπου) στην «Πράσινη Κόλαση», αλλά οι ανεπίσημες πληροφορίες έκαναν λόγο πως ο χρόνος της ήταν κοντά στα 7:32. Με τη GT500 να βγάζει πάνω από 700 ίππους, οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο πως το ρεκόρ της Chevrolet θα αποτελούσε παρελθόν.
 
Βέβαια αν η Ford δεν πάρει την απόφαση να στείλει τη νέα Shelby GT500 στο Ring, ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε την αλήθεια. Πάντως δεν θα ήταν άσχημα να είχαμε μία ακόμα «μάχη» μεταξύ Mustang και Camaro.  

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center