Οι… θυελλώδεις διαθέσεις της A 35 είναι εμφανείς τόσο σε επίπεδο αίσθησης, όσο και αριθμών: 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9``, 60-100 σε 2,7`` και 80-120 σε 3,5``!

Χαρακτηριστικές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο ούτως ή άλλως κομψό 5θυρο αμάξωμα.

Και πάλι όμως η Mercedes-AMG A 35 είναι άκρως διακριτική. Κάποιοι θα την λατρέψουν ειδικά για αυτό…

Χαρακτηριστικό το σήμα AMG αλλά και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης.

τα κλαπέτα των εξατμίσεων είναι ρυθμιζόμενα και με επιλεγμένη τη Sport+ λειτουργία στο σύστημα παραμετροποίησης γεμίζουν την καμπίνα με κλαγγές, σκασίματα και… μπαταριές!

Δοκιμή: Νέα Mercedes-AMG A 35 4MATIC

78.887 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2019)

Α-με-γκε μου κανακάρη: Η A 35 4Matic, η «μικρή» από πλευράς απόδοσης και τιμής Mercedes-AMG, προτάσσει έναν ξεκάθαρα σπορ, αλλά και συνάμα απόλυτα ραφιναρισμένο χαρακτήρα για να σε παρασύρει στον ξεχωριστό και ιδιαίτερο ρυθμό της…

What is new
- 2λιτρος turbo  με 306 άλογα 
- 4κίνηση 4MATIC
- 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9ΆΆ
- Με 58.059 ευρώ

Σιγανοπαπαδιά κανονική αυτή η βολίδα πολυτελείας ειδικά χωρίς την έξτρα αεροτομή. Νομίζεις πως είναι μια «απλή» έκδοση με το διακοσμητικό πακέτο AMG, αλλά εν τέλει σου προκύπτει ο Βενιαμίν της Mercedes-AMG. To πρώτο βήμα μέσα στη μαγική αυλή του Αφάλτερμπαχ, την έδρα της μπράντας που έχει αναλάβει να στουμπώσει στα αναβολικά τα μοντέλα της Mercedes, αλλά και να δημιουργήσει τις δικές της supersport προτάσεις. Δεν χωρά αμφιβολία πως η νέα A 35 συνδυάζει μαεστρικά τις δυναμικές λεπτομέρειες εμφάνισης (νέοι σπορ προφυλακτήρες, τονισμένοι ώμοι, διπλές απολήξεις εξατμίσεων, εντυπωσιακός διαχύτης και φυσικά λογότυπα) με το εκλεπτυσμένο σχεδιαστικό προφίλ της νέας A-Class.

Στο τέλος όμως ομολογείς πως είναι άκρως διακριτική, ίσως και περισσότερο από ότι όφειλε. Πάντως προαιρετικά προσφέρεται πιο δυναμικό πακέτο με ειδοποιό διαφορά τη μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι, η νέα Mercedea-AMG Α 35 4Matic μόνο προσιτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με τιμή στα 58.059 ευρώ. Βέβαια μεγάλος μέρος του τιμήματος αφορά φόρους (περί τις 35.060 ευρώ η προ φόρων τιμή), αλλά η ουσία είναι πως η «μικρή» Mercedes-AMG αφορά λίγους, αν όχι ελάχιστους. Υπολογίστε πως η τιμή αυτή μπορεί να ανέβει ακόμη υψηλότερα με την προσθήκη κάποιων έξτρα, όπως η ανάρτηση AMG RIDE CONTROL με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ ή τα super sport καθίσματα και οι επενδύσεις με αλκαντάρα. Φυσικά ο στάνταρ εξοπλισμός είναι απόλυτα πλήρης τόσο από πλευράς ανέσεων και ευκολιών, όσο και σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center