Η Bentley πάει στο Pikes Peak με την Continental GT3

2.576 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2021)

Η Bentley ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Pikes Peak και για το 2021, διεκδικώντας ένα ακόμα ρεκόρ στη διασημότερη ανάβαση του κόσμου μέσω μίας Continental GT3.

Το 2018 η Bentley έκανε δικό της το ρεκόρ ανάβασης του Pikes Peak στην κατηγορία των SUV μέσω της Bentayga σημειώνοντας χρόνο 10: 49.9. Ένα χρόνο αργότερα, το 2020, η βρετανική μάρκα επέστρεψε στο βουνό του Κολοράντο και με τη βοήθεια της Continental GT πήρε το ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής.
 
Όπως ανακοίνωσε η Bentley, το 2021 θα βρεθεί και πάλι στη διάσημη ανάβαση και αυτή τη φορά με τη συνδρομή της ομάδας FastR θα χρησιμοποιήσει μία Continental GT3 για να κάνει δικό της ένα ακόμα ρεκόρ. Ποιο θα είναι αυτό; Η εταιρεία αρνήθηκε προς ώρας να το αποκαλύψει, ωστόσο υπογράμμισε πως θα το κάνει την Παρασκευή 9 Απριλίου όταν και θα παρουσιάσει το πλήρες σχέδιό της για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
 
Η Continental GT3 τροφοδοτείται από ένα 4,0 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, ο οποίος χωρίς περιορισμούς εκτιμάται πως μπορεί να προσφέρει περισσότερους από 550 ίππους που θα αποστέλλονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου. Φυσικά το αγωνιστικό μοντέλο του Pikes Peak πιθανότατα θα λάβει και άλλες αναβαθμίσεις, ωστόσο όλα αυτά θα ανακοινωθούν προσεχώς.
 
Για την ιστορία να πούμε πως το συνολικό ρεκόρ της ανάβασης του Pikes Peak διατηρεί από το 2018 η Volkswagen μέσω του αγωνιστικού ηλεκτρικού ID.R που έκανε χρόνο 7 λεπτά και 57.148 δευτερόλεπτα.

NEO PROACE
NISSAN