8 φωτογραφίες »

Νέο Αudi S3

28.716 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2020)

Το νέο Audi S3 έκανε πρεμιέρα σε Sportback και σεντάν έκδοση, όπως αναμενόταν, με 2λιτρο μοτέρ 310 ίππων και τετρακίνηση quattro. Δείτε τις πρώτες τιμές του!

Το νέας γενιάς S3 σε Sportback και σεντάν έκδοση παρουσίασε η Audi, για να καταλάβουν την κορυφή στην γκάμα του A3, μέχρι φυσικά τον ερχομό του πανίσχυρου RS3.

To μεγάλο ενδιαφέρον αφορά φυσικά το κινητήριο σύνολο, όπου εδρεύει, όπως αναμενόταν, ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας TFSI με την ισχύ να φτάνει τα 310 άλογα και τα 400 Nm ροπής. Ένα 7τάχυτο S tronic αυτόματο κιβώτιο διοχετεύει την κίνηση και τους τέσσερις τροχούς του S3 και του δίνει την δυνατότητα να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διαφορετικά προφίλ οδήγησης ενώ η Audi ανακοινώνει την παρουσία ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, με την απόσταση από το έδαφος να μειώνεται, σε σχέση με το Α3, κατά 15 χιλιοστά. Ακόμα, το S3 εξοπλίζεται με ένα νέο ηλεκτρικό booster που ενισχύει τις δυνατότητες πέδησης του αυτοκινήτου.

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Α3 είναι σπορτίφ αλλά στην έκδοση S, το αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό στο μάτι χάρη στους μεγαλύτερους διαχύτες και τα αεροδυναμικά βοηθήματα που υπάρχουν τόσο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος, που φυσικά λαμβάνει δύο διπλές απολήξεις, για να προειδοποιούν αυτούς που ακολουθούν, πως δεν πρόκειται για ένα απλό Α3…

Το τοπίο μέσα στην καμπίνα είναι γνώριμο και περιλαμβάνει μικρές αναβαθμίσεις σε σχέση με ένα A3 σε έκδοση S line. Για παράδειγμα τα σπορ καθίσματα προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη ενώ επίσης το τιμόνι με την επίπεδη βάση και την δερμάτινη επένδυση προσφέρεται αποκλειστικά στο S3. Στον στάνταρ εξοπλισμό προσφέρεται η 10,25 ιντσών οθόνη για τον πίνακα οργάνων με την 12,3 οθόνη Virtual Cockpit να είναι προαιρετική. Αντίθετα, στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη των 10,1 ιντσών με το σύστημα infotainment MMI περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Οι τιμές στην Γερμανία για την Sportback έκδοση θα ξεκινούν από τις 46.302 ευρώ και για το σεντάν από τις 47.179 ευρώ. Το εμπορικό λανσάρισμα αναμένεται να γίνει σύντομα.
 

Toyota
test center