Ο Antonio Giovinazzi δοκίμασε την Giulia GTA (+vid)

2.170 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2021)

Από τα χέρια του πιλότου της Alfa Romeo στη Formula 1, Antonio Giovinazzi πραγματοποιήθηκε το τελικό τεστ της Giulia GTA, πριν τα μοντέλα φτάσουν στα χέρια των νέων τους κατόχων.

Είναι γνωστό πως οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, οδηγοί της ομάδας της Alfa Romeo στην Formula 1 συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης των νέων super sedan της Alfa Romeo, των Giulia GTA και GTAm. Πλέον έφτασε η ώρα που τα μοντέλα θα παραδοθούν στα χέρια των ιδιοκτητών τους, όμως πριν από αυτό η ιταλική μάρκα προχώρησε στο τελευταίο τεστ.
 
Για αυτό το σκοπό η Giulia GTA πέρασε για μία ακόμα - και τελευταία- φορά στα χέρια του Antonio Giovinazzi που πραγματοποίησε το τελικό τεστ. Ο Ιταλός οδηγός έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και όπως ο ίδιος δηλώνει στο σχετικό βίντεο το μοντέλο είναι πολύ διασκεδαστικό.
 
Θυμίζουμε πως η αναβίωσης της Giulia GTA, τόσο σε τεχνικό, όσο και γενικότερο επίπεδο αντλεί έμπνευση από την Giulia GTA, την «Gran Turismo Alleggerita» του 1965 που εξελίχθηκε από την Autodelta, με βάση την Giulia Sprint GT. Η νέα, περιορισμένης παραγωγής, Alfa Romeo Giulia GTA προέρχεται από την Giulia Quadrifoglio. Εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων της Alfa Romeo με απόδοση που φτάνει πλέον τους 540 ίππους, ενώ η πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση GTAm, χάρη και στη μείωση του βάρους κατά 100 κιλά, διαθέτει την κορυφαία αναλογία ισχύος-βάρους των 2,82κιλών/ίππο.
 
Η παραγωγή των Giulia GTA και GTAm θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα. Υπό την προϋπόθεση πως οι μονάδες δεν έχουν εξαντληθεί, η Alfa Romeo προσφέρει την Giulia GTA από 247.000 ευρώ ενώ η GTAm έκδοση που είναι πιο αγωνιστική παραμένοντας ωστόσο road-legal τιμάται από 254.000 ευρώ. Μαζί με το αυτοκίνητο, η Alfa Romeo προσφέρει στους 500 τυχερούς ένα κράνος Bell, αγωνιστική ενδυμασία Alpinestars, κάλυμμα Goodwool για την GTA και εξατομικευμένα μαθήματα οδήγησης από την Alfa Romeo Driving Academy.
 
Δείτε το βίντεο
 

Hyundai
vw