Toyota Yaris

147.888 Επισκέψεις στο άρθρο

• Έκδοση: 1.5L Dual VVT-iE 111 PS 
   Multidrive S Active
• 0-100 χλμ./ώρα: 11,2 δλ.
• Τελική ταχύτητα: 175 χλμ./ώρα
• Κατανάλωση: 4,9 λτ./100 χλμ.
• Τιμή: 15.140 ευρώ


Η αυτόματη έκδοση του best seller της κατηγορίας, Toyota Yaris, είναι διαθέσιμη με τον κινητήρα 1,5 λτ. των 111 ίππων και με κιβώτιο τύπου CVT, το οποίο η ιαπωνική φίρμα ονομάζει MultiDrive-S. Να σημειωθεί εδώ ότι, το MultiDrive-S έχει και λειτουργία Sport, ενώ εκτός από συνεχή μεταβολή σχέσης έχει και 7 προκαθορισμένες θέσεις που λειτουργούν σα συγκεκριμένες σχέσεις. Η σειριακή λειτουργία του κιβωτίου μπορεί να γίνει και από τα paddles, που βρίσκονται πίσω από τη στεφάνη του τιμονιού. 

Ανάλογα με την επιλογή σας, στη κλασσική θέση D, προσφέρεται για ήπιες και καθημερινές συνθήκες, ενώ επιλέγοντας τη λειτουργία Sport, το ανέβασμα σχέσης σε μια από τις 7 προκαθορισμένες, γίνεται σε πιο ψηλές στροφές. Δεν εντυπωσιάζει από άποψη επιδόσεων, ωστόσο τα καταφέρνει αρκετά καλά στον τομέα της οικονομίας καυσίμου.

Nα σημειώσουμε εδώ πως το Yaris στην υβριδική του έκδοση εφοδιάζεται επίσης με αυτόματο κιβώτιο, με την ονομασία ecvt (electronic Continuously Variable Transmission,) το οποίο λειτουργεί σαν κλασικό CVT χωρίς συγκεκριμένο αριθμό σχέσεων και χρησιμοποιώντας ένα πλανητικό σύστημα γραναζιών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center