2 φωτογραφίες »

Raikkonen & Giovinazzi εξέλιξαν τη νέα Giulia GTA

2.239 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2020)

Οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, οδηγοί της ομάδας της Alfa Romeo στην Formula 1 συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης των νέων super sedan της Alfa Romeo, των Giulia GTA και GTAm.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο φημισμένο κέντρο δοκιμών του Balocco, όπου από τη δεκαετία του 1960 έχουν εξελιχθεί όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo. Οι οδηγοί της Formula 1 είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δοκιμές στο όριο και να προσφέρουν τις πολύτιμες παρατηρήσεις τους. 

Όπως μπορεί να δει κανείς στο αποκλειστικό video με πλάνα από την ιστορική πίστα, γνωστή και ως "Alfa Romeo Track", ο Kimi Raikkonen και ο νεαρός Antonio Giovinazzi συνεργάστηκαν στενά με τους μηχανικούς εστιάζοντας σε συγκεκριμένες τεχνικές παρατηρήσεις για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης και της πρόσφυσης. Για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων, οι οδηγοί της Formula 1 ανέλυσαν τις αλλαγές που έγιναν και έδωσαν τη δική τους άποψη μετά τη δοκιμή στην πίστα, έτσι ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη εκτίμηση της συμπεριφοράς των οχημάτων.

Ο Giovinazzi εστίασε, τόσο τα νέα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όσο και στις τεχνικές λύσεις, όπως τους τροχούς με το κεντρικό μπουλόνι, οι οποίοι προς το παρόν τοποθετούνται σε ειδικούς τροχούς για τις δοκιμές και θα αντικατασταθούν στη συνέχεια από νέους με το κλασσικό σχέδιο της Alfa Romeo με τις 5 στρογγυλές οπές που παρουσιάστηκαν στο πρωτότυπο GTAm. Από την πλευρά του, ο Kimi Raikkonen, συνεργάστηκε με το τμήμα αεροδυναμικής για τα νέα στοιχεία που τοποθετήθηκαν στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και τη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Παράλληλα ο Φιλανδός εξέτασε τη συνολική ισορροπία του αυτοκινήτου και τον τρόπο που αυτή βελτιώθηκε χάρη στα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και το κάλυμμα στο πάτωμα του αμαξώματος.

Η αναβίωσης της Giulia GTA, τόσο σε τεχνικό, όσο και γενικότερο επίπεδο αντλεί έμπνευση από την Giulia GTA, την "Gran Turismo Alleggerita" του 1965 που εξελίχθηκε από την Autodelta, με βάση την Giulia Sprint GT. Η νέα, περιορισμένης παραγωγής, Alfa Romeo Giulia GTA προέρχεται από την Giulia Quadrifoglio. Εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων της Alfa Romeo με απόδοση που φτάνει πλέον τους 540 ίππους, ενώ η πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση GTAm, χάρη και στη μείωση του βάρους κατά 100 κιλά, διαθέτει την κορυφαία αναλογία ισχύος-βάρους των 2,82κιλών/ίππο.

Δείτε το αποκλειστικό video με τους Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi να συμμετέχουν στις δοκιμές εξέλιξης των Alfa Romeo Giulia GTA και Giulia GTAm.

Mercedes
skoda