Τον Μάρτιο του 2015, στη Γενεύη θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της Skoda Superb, με το λανσάρισμα του μοντέλου να έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι (κατασκοπευτική εικόνα).

  Skoda Superb

  134.847 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2015

  Με μια ματιά
  Έρχεται το καλοκαίρι του 2015
  Πιο μεγάλη και πιο πολυτελής σε σχέση με το παρελθόν
  Με κινητήρες του νέου VW Passat


  Τον Μάρτιο του 2015, στο Σαλόνι της Γενεύης θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα γενιά της Skoda Superb, με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου να έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι.

  Αναλυτικότερα, από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες που μας έστειλαν οι κατάσκοποί μας και τις αποκλειστικές πληροφορίες που συλλέξαμε, διαπιστώνουμε ότι η νέα Superb θα υιοθετήσει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, με πινελιές «δανεισμένες» από το πρωτότυπο VisionC concept. Επιπλέον, η μεγάλη λιμουζίνα της Skoda θα διαθέτει ένα «μυώδες» εμπρόσθιο καπό και μία δυναμική μάσκα, ενώ τα τετραγωνισμένα φωτιστικά της εκπέμπουν δυναμισμό με τους ενσωματωμένους λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

  Σε επίπεδο εκδόσεων αμαξώματος, η 3η γενιά της Superb θα διατίθεται σε sedan και σε station wagon version, όπως και η απερχόμενη γενιά, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα πατήσει στην επιμηκυμένη εκδοχή της MQB πλατφόρμας του Ομίλου VW. Έτσι, η νέα Superb θα είναι πιο ελαφριά, ενώ επίσης θα είναι πιο μεγάλη σε διαστάσεις, σε σχέση με την υπάρχουσα ναυαρχίδα της Skoda.

  Αναφορικά τώρα με τους κινητήρες της νέας Superb, οι πηγές μας επισημαίνουν ότι θα λάβει τους κινητήρες του νέου Passat, ξεκινώντας –ενδεικτικά- από τον 1,4 TSI των 125 & 150 ίππων και φτάνοντας στο 2λιτρο, turbo diesel μοτέρ με ισχύ έως 240 ίππους. Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή –προαιρετικά- με DSG αυτόματο, στέλνοντας τη ροπή στους μπροστινούς τροχούς ή και στους δύο άξονες για τις 4κίνητες εκδόσεις. Οι φήμες επίσης θέλουν, η νέα λιμουζίνα της εταιρείας να λανσάρεται και σε υβριδική plug-in έκδοση, που θα συνδυάζει τον 1.4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 211 ίππους, ενώ με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία το εν λόγω μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί για 50 χλμ. με μία φόρτιση.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ