2 wall box φορτιστές για το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο

2 wall box φορτιστές για το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο

9279 Επισκέψεις στο άρθρο

Σκέφτεσαι να αγοράσεις ηλεκτρικό, αλλά σε αποθαρρύνει η φόρτιση; Δες 2 φορτιστές, από μεγάλα brands της αγοράς, που μπορούν να τοποθετηθούν στο σπίτι σου και να κάνουν την δουλειά εύκολα και αξιόπιστα.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Φυσικά και η έλευση δεκάδων ηλεκτροκίνητων, επιβατικών και ελαφρών ή βαρέων επαγγελματικών, μοντέλων και στην ελληνική αγορά, δείχνουν ό,τι το μέλλον στην αυτοκίνηση, είναι ηλεκτρικό.

- Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων διπλασιάστηκαν την τελευταία χρονιά
- Μεγάλα Brands φορτιστών, αναπτύσσουν υποδομές & φορτιστές στην Ελλάδα
- 1 wallbox φορτίζει ως 10 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με πρίζα σούκο
- Το τοποθετείς όπου θες, μέσα. Αντέχει τα πάντα και έξω.


Ήδη οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημειώνουν διαρκή άνοδο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον τομέα. Η ηλεκτροκίνηση βρίσκει τον δρόμο της και στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον και για τους οικιακούς φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνει μέρα την μέρα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μονοφασικός wallbox (επίτοιχος) με μέγιστη ισχύ 9,2 Kw!

Στις σύγχρονες κατοικίες υπάρχει (συνήθως) τριφασική παροχή ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ό,τι μπορείς να «τραβήξεις» άνετα ρεύμα έως και 22 Kw με τριφασικό 32A. Επειδή όμως στην Ελλάδα δεν είναι όλες οι κατοικίες –ακόμα- σύγχρονες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ερωτήσεις αναγνωστών για τους μονοφασικούς φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. 

Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση πολλών αναγνωστών για τους μονοφασικούς φορτιστές ηλεκτρικού οχήματος τύπου wallbox (επίτοιχοι), αυτοί «σηκώνουν» άνετα ισχύ μέχρι 9,2 Kw με μονοφασικό ρεύμα 32Α!

Έλεγξε με ηλεκτρολόγο τις προδιαγραφές του δικτύου σου πριν την εγκατάσταση!

Για να είσαι πιο σίγουρος ό,τι ο φορτιστής σου θα λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα, πριν προχωρήσεις στην αγορά φορτιστή για το ηλεκτρικό σου όχημα καλό είναι να συμβουλευτείς  ηλεκτρολόγο για να «τσεκάρει» το σύστημα της πρίζας και αν αυτό είναι επιβαρυμένο με άλλα φορτία από άλλη χρήση που κάνεις στο σπίτι. Φυσικά και για  τοποθέτηση ασφάλειας στον ηλεκτρικό πίνακα. 

Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις, ο ηλεκτρολόγος θα σου πει αν χρειάζεσαι διακόπτη κυκλώματος και διακόπτη προστασίας από λανθασμένο τύπο ρεύματος. Μην το αμελήσεις!

10 φορές πιο γρήγορο το wallbox, «καίει» το ίδιο ρεύμα με απλή πρίζα σούκο!

Με το wallbox και την απλή πρίζα σούκο το μόνο κοινό στοιχείο είναι ό,τι χρησιμοποιείται εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Όμως, διαφορετικά Kw παρέχει η πρίζα και άλλα το wallbox, με το τελευταίο να παρέχει περισσότερα. 

Με απλά λόγια, το wallbox μπορεί να «γεμίσει» το αυτοκίνητό σου έως και 10 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με μία απλή πρίζα σούκο, ειδικά αν είναι μεγάλης ισχύος. 

Μιλώντας με αριθμούς, μία πρίζα σούκο έχει ισχύ από 1,8 - 2,3 kW, ενώ στο Wallbox σε εναλλασσόμενη τάση έχεις ισχύ 7,4kw, 11 Kw ή και 22 Kw, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις. Την ίδια στιγμή καταναλώνεις τις ίδιες κιλοβατώρες, δηλαδή δεν πληρώνεις πιο πολλά για ρεύμα!

Το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» σε επιδοτεί με έως και 500 ευρώ!

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η ηλεκτροκίνηση βρίσκει το δρόμο της και στην Ελλάδα και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σε χρηματοδοτεί με επιδότηση έως 500 ευρώ, ένα «έξυπνο» bonus για τη φόρτιση του ηλεκτρικού σου οχήματος στο σπίτι με φορτιστή τύπου wallbox (δες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες εδώ). Με λίγα λόγια, κάνεις τη δουλειά σου και έχεις και το ισχυρό κίνητρο της μεγάλης έκπτωσης!

Ακοουθούνδύο wallbox φορτιστές! Ο ένας είναι o WALLBOX T2S 7,4kW, EVH2S7P04K της εταιρείας Schneider Electric και ο άλλος ο WITTY HOME 7kW, XEV121 της Hager.  Πάμε να δούμε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. 

WALLBOX T2S 7,4kW, EVH2S7P04K

WALLBOX T2S 7,4kW, EVH2S7P04K

  Ο EVH2S7P04K της Scneider Electric είναι ιδανικός για οικιακή χρήση ή χρήση σε οποιουδήποτε τύπου ιδιωτικό χώρο (εσωτερικά ή εξωτερικά). 

  Το EVlink Wallbox είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και στιβαρό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απαιτητικά περιβάλλοντα, στο σπίτι και σε ιδιωτικούς χώρους, όπως σε εταιρικό χώρο στάθμευσης, parking, ξενοδοχείο, ΚΤΕΟ και αλλού. 

  Μερικά δυνατά σημεία:

  • Εγκατάσταση σε λιγότερο από 30 λεπτά από ένα άτομο
  • Δυνατότητα τυλίγματος του συνδεδεμένου καλωδίου γύρω από το σταθμό φόρτισης για αποθήκευση όταν δεν χρησιμοποιείται πλέον
  • Διακοπή/επανεκκίνηση με ένα άγγιγμα
  • Έλεγχος πρόσβασης με κλειδαριά
  • Εξοικονόμηση χώρου στον ηλεκτρικό πίνακα

  WITTY HOME 7kW, XEV121

  WITTY HOME 7kW, XEV121

   Ο Witty Home XEV121 της Hager είναι η κατάλληλη συσκευή για την επιτυχή και ασφαλή φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IEC 61851. 

   Οι λειτουργίες του εξυπηρετούν όλες τις απαιτήσεις και ο σχεδιασμός του προσφέρει απόλυτη εργονομία και άνεση στην εγκατάσταση αλλά και στη χρήση. 

   Είναι κατάλληλος για περιπτώσεις όπου η έγκριση άδειας χρήσης δεν είναι απαραίτητη, όπως σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης κατοικιών και μικρών επιχειρήσεων. Με βαθμό στεγανότητας IP54 και IK10 αντοχή στην κρούση, ο σταθμός φόρτισης είναι κατάλληλος για εσωτερική και εξωτερική χρήση

   Το περίβλημα του αποτελείται από ένα υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία πλαστικό που αντιστέκεται στον αποχρωματισμό.   Μερικά δυνατά σημεία:
   • Απόδοση
   • Εξοικονόμηση
   • Εργονομία
   • Ευκολία χρήσης
   • Προσαρμόζεται παντού

   Κοινοποίησέ το »
   Σχολίασέ το »