Πως θα κάνεις ένα κινητήρα άφθαρτο

Πως θα κάνεις ένα κινητήρα άφθαρτο

17369 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2021

Μα φυσικά επιλέγοντας το σωστό λιπαντικό!

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Η επιλογή ενός λιπαντικού υψηλής ποιότητας είναι αναγκαία, αφού τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του οχήματός σας εξαρτώνται από την ομαλή λειτουργία, την απόδοση καυσίμου, τις επιδόσεις και τις εκπομπές ρύπων.

Κοινοποίησέ το »


Καλύτερη λίπανση

Ο πρώτος και κυριότερος στόχος του λιπαντικού είναι να λιπαίνει τα τρεχούμενα μέρη του κινητήρα. Η λίπανση είναι αναγκαία γιατί τα εξαρτήματα του κινητήρα εκτίθενται σε εξαντλητικές θερμοκρασίες και τείνουν στην σταδιακή φθορά. Ωστόσο, το καλό λάδι κινητήρα και η έγκαιρη αλλαγή βοηθούν στην κατάλληλη λίπανση των εξαρτημάτων και στην ομαλή και πιο αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα.

Καθαρός κινητήρας

Εκτός από τη λίπανση, το λάδι κινητήρα καθαρίζει επίσης τα εσωτερικά
του κινητήρα. Το λιπαντικό απομακρύνει τα μικροσκοπικά συντρίμμια και τα σωματίδια και τα εμποδίζει από το να συσσωρευτούν μέσα στο κινητήρα. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, το λιπαντικό θα λερωθεί και δεν θα λειτουργήσει όπως υποδεικνύεται. Με λίγα λόγια, η έγκαιρη αλλαγή είναι εξαιρετικά σημαντική μαζί με το φίλτρο λαδιού.  Επιπλέον  τα πρόσθετα που αναμιγνύονται με τα λιπαντικά, βοηθούν στην διαδικασία καθαριότητας, αφού λειτουργούν ως απορρυπαντικά.

Βελτιωμένη απόδοση και κατανάλωση καυσίμου

Καθώς τα λάδια βοηθούν στη διατήρηση του κινητήρα και στην καθαριότητα του παράλληλα τον βοηθά, ώστε να γίνεται όσον το δυνατόν πιο σωστά η κατανάλωση καυσίμου. Έτσι επιτυγχάνεται η ομαλότερη λειτουργία του κινητήρα και των εσωτερικών χώρων καθαρισμού με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η μηχανική απόδοση του κινητήρα.

Μέγιστη διάρκεια ζωής κινητήρα

Η διάρκεια ζωής τον κινητήρων δεν έχει πλέον καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο και οι καινούριοι  μαστίζονται από την φθορά. Έχοντας όμως τοποθετήσει ένα καλό λάδι θα πετύχεις τη μεγιστοποίηση της ζωής του κινητήρα. Όπως επίσης αν προσθέσεις τα καλύτερα πρόσθετα θα διατηρήσεις τα εσωτερικά καθαρά και λιπαρά.

Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

Τα παλαιότερα οχήματα «καίνε» το βρώμικο λάδι, προκαλώντας  την εκπομπή επιβλαβών αερίων στην ατμόσφαιρα. Το φρέσκο και καλό λάδι είναι λιγότερο πιθανό να καεί και έχει την ικανότητα να απορροφά τα σωματίδια, που προκαλούν οι εκπομπές των υποπροϊόντων του κινητήρα, καθιστώντας το αυτοκίνητό σας λιγότερο ρυπογόνο.
 

Κοινοποίησέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Panos K.

    ....Eπισης απο προσωπικη πειρα, αυτα που βοηθουν πολυ στην καλη λειτουργια και μακροημερευση του κινητηρα, ειναι τα προσθετα λιπαντικα μακρας διαρκειας(30.000-40.000 km).

  • loukia

    ...μην κάνεις πολλά χιλιόμετρα...

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ